Brave new world

redactie | 12 april 2005
blogs

Ja, vind ik wel. Want wat heeft die kerk ons nu gebracht in al die jaren? Dood en vergelding, brandstapels en kruistochten, kindermisbruik en geflipte extremisten. Ik heb het niet in het bijzonder over de katholieke kerk maar meer over de extremistische stromingen in de diverse geloven. Heb ik een broertje dood aan (vergeef me de beeldspraak, 2 ave Maria’s kost me dat). Ik kan me daar bijzonder over opwinden hoe het in godsnaam kan dat een religie uit naam van God mensen vermoord omdat ze toevallig van de andere kant zijn: of moslim, of christen, boedist, homo, vrouw, zigeuner, jood, neger en ga zo maar door. What’s the fucking point!??!! (Behalve natuurlijke selectie dan. In dit kader gezien was de opmerking van ons aller helder licht, Georgina Verbaan over de Tsunami ook nog niet eens zo slecht doordacht….).
En de volgende paus zal waarschijnlijk net zo bekrompen zijn als deze. Valt weinig mee te beginnen. Dus moeten we het maar zelf doen. Ik stel voor dat we een nieuwe religie gaan beginnen. Eentje die ervoor zorgt dat mensen plezier hebben in het leven, die je blij maakt, waar je af en toe lekker kan dansen en met mensen interactief kan zijn, op elke manier die je maar wilt. Eentje waar het niet erg is als je je weer als kind gedraagt, het niet uitmaakt welke kleren je aanhebt, en of je überhaupt wel kleren aanhebt, dance naked around the fire!. Waar je dus gewoon jezelf kunt zijn en kan doen waar je zin in hebt. Hee, heb ik dat al niet eerder gehoord? En gezien? Waar is die plek ook al weer????
In mijn hoofd? En die van jou hoop ik……..
Alle gekheid op een stokkie, wat ik alleen maar wil zeggen dat ik ongelooflijke zin heb in de zomer, in de dingen die staan te gebeuren omdat het leven vaak al zo moeilijk is, dat die sleur erin komt en even niet meer weet waar je het zoeken moet. Dat er op deze klote wereld al genoeg shit is. Daarom heb ik zin om er een geweldige zomer van te maken. En niemand die mij tegenhoud!!Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws