De 10 van ... Shitmeister T & Love2Party Soundsystem

Partyscene Redactie | 8 november 2007
blogs

          

Voor al uw pogo en schuurgenot!

          
             Een platenrek in Londen (Berwick Street, Londen)              

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Shitmeister T & Marcel Wijnstekers.

Het radioprogramma De Toestand in de Dans, elke donderdagavond te beluisteren op Radio Rijnmond, duikt nu ook de clubs in. Het eerste feestje vindt zondag 11 november plaats van 20:00 tot 01:00 in Het Prinsestheater. De complete redactie is van de partij, inclusief Shitmeister Ted Langenbach en het Love2Party Soundsystem aka Marcel Wijnstekers, die in een speciaal ingerichte chillout draaien. Wat kun je van dit tweetal verwachten?

De 10 van Shitmeister Ted Langenbach

1. The Rapture - House of jalous lovers (DFA)

Beste punkfunk dansplaat van de laatste vijf jaar.

2. Innercity - Big Fun (Kevin Saunderson rmx) (Virgin)

Feelgood plaat. Uit de tijd toen uitgaan nog leuk was. 

3. LCD Soundsystem - North American Scum (DFA)

Als ik deze plaat draai, dan staan er rijen dik voor mijn mengpaneel met de vraag: “Van wie is deze track?”

4. The Beasty Boys - Fight for your right (to party!) (Def Jam Recordings)

Springen, feest! Maar ook een plaat met een diepere betekenis voor iedere uitgaansliefhebber.

Als ik deze plaat draai, dan staan er rijen dik voor mijn mengpaneel met de vraag: “Van wie is deze track?”5. Gino Soccio - Dancer (Warner)

Mijn all time favourite discoplaat.

6. Speaker Junk - Foxy (Dubside)

Geweldige remix van een oude Jimmy Hendrix-plaat. Als hij nu zou hebben geleefd, dan had hij deze muziek gemaakt. Goed voor zowel de alternatieve als ‘commerciële’ dansvloeren.

7. Mr. Ozio - Transexual (Ed Banger)

Dit is de Ed Banger-sound die ik zo goed vind. Met baslijnen die door merg en been gaan. Goed dan, die titel spreekt mij ook aan. Het ‘mengen der sexen’ stimuleert namelijk het feestgevoel op de dansvloer.

8. Paradise Fools - It’s Nirvana (White)

Vrij onbekende remix van een oude Nirvana-plaat.

9. Jungle Brothers - I’ll house you (ZYX)

Voor al uw pogo en schuurgenot.

 

10. T.Raumschmiere- Monstertruckdriver (Novamute)

Pas een jaar of vier oud en nu al een classic.

De 10 van … Marcel Wijnstekers (Love2Party Soundsystem)

1. Tom Middleton - Optimystic (Big Chill)

Afgelopen zomer heb ik een paar zondagen gedraaid op het strand bij Jamm Beach - hét Café del Mar van het Westland. Mensen trokken opvallend goed m’n ambient- en chilloutplaten. Op het moment dat ik deze track, afkomstig van Tom Middleton’s nieuwe album Lifetracks draaide, kwam er een vrouw van een jaar of 40 - met kind op de arm - naar me toe: “Zeg, meneer de dj, verkoopt u ook cd’s?”

2. Cortney Tidwell - Don't let the stars keep us tangled up (Ewan Pearson rmx) (!K7)

Sommige producers zijn geboren remixers. Zoals Ewan Pearson. Dit is er eentje zoals alleen hij kan maken: zuigende, oldskool baslijnen die perfect aansluiten op die hypnotiserende vocalen van Cortney Tidwell. Het resultaat is een synthesizerpop meest disco, meets housestamper waar elke danceproducer jaloers op is.

3. Joe T. Vannelli - Prelude (original mix) (Dreambeat)

De Italiaanse meester van de hypnotiserende partytechno is terug met een clubkraker van heb ik jou daar. Where acidtechno meets gitaarrock. Beestachtige track die echt alles heeft: snerpende gitaren, dikke baslijnen en zo’n Vangelis-achtige melodielijn die maar door je hoofd blijft spoken. Typisch zo’n nummer dat je als allerlaatst opzet, waarna het publiek - na afloop van de plaat - nog eens tien minuten ‘we want more’ gaat gillen.

(Dream on, Mars.)

Ik krijg het bijna niet uit mijn strot, maar op Paul Oakenfold’s nieuwe compilatie Greatest Hits & Remixes staat me toch een stoere remix van The Cure’s beste plaat ooit!

4. Alex Smoke - Don’t see the lights (Henrik Schwarz rmx) (Soma)

Alles wat Henrik Schwarz aanraakt, verandert in goud. Dat geldt eigenlijk ook voor Alex Smoke. Tweemaal goud dus!

5. Onionz - Woman of the sun Pt. 2 (Francois Dubois rmx) (OM Records)

Eigenlijk zijn de hobbyprojecten van Lars Sandberg aka Funk D'Void het leukst. Stal hij (samen met Nigel Hayes) jaren geleden mijn hart met zijn Chaser-project, alias de deephouser Francois Dubois flikt hij het telkens weer. Mooie opvolger van het ook al zo mooie ‘I Try’.

6. Louis Bordeaux - Lets love life album (Appletree)

“Louis Bordeaux is a producer from Deventer”, staat in de perssheet geschreven. Pardon? Stoere elektronische hiphop en sferische breaks, alsof Nightmares on Wax, DJ Cam, en Aim een triootje doen. 

7. Underworld - Good Morning Cockerel / Best mangue ever (Different)

Het breekt mijn hart om het te moeten zeggen, maar het nieuwe album van Undworld valt een beetje tegen. De twee afsluiters ‘Good Morning Cockerel’ en Best Mangue Ever’ halen het normale niveau van deze legendarische formatie echter wel. Geen technomonsters deze keer, maar melancholische, poppy downtempo-tracks. Daar moeten Karl Hyde en Rick Smith er meer van maken.

8. Will Saul - Simple Sounds album (Simple)

Wil je via één dubbel-cd alle toffe hedendaagse deephouse-artiesten aan het werk horen? Schaf dan de dubbelaar Simple Sounds aan op het gelijknamige label. Hofleverancier Will Saul selecteerde zijn beste studiotracks en remixen die anderen van zijn muziek maakten. Namen? O.a. DJ Dixon, Isolee, Gui Boratto, Jimpster, John Tejada, Phonique en Sebo K. Niets teveel gezegd, toch?

9. Fujiya & Miyagi - Ankle injuries (Grönland)

Rock bestemd voor de dansvloer. Adam Freeland draait deze track grijs. Nou kijk ik niet vaak naar wat anderen draaien, maar als Adam Freeland … nou ja, je begrijpt me wel. Deze gasten (Steve Lewis en David Best) staan trouwens zaterdag aanstaande in het Rotterdamse Rotown. Check it out!

10. The Cure - Close to Me (Paul Oakenfold Closer remix) (Elektra)

Ik krijg het bijna niet uit mijn strot, maar op Paul Oakenfold’s nieuwe compilatie Greatest Hits & Remixes staat me toch een stoere remix van The Cure’s beste plaat ooit!? Hij is geremixt met veel respect voor het origineel - eigenlijk voegde Oakey alleen een partij fijne drumpartijen toe. Attentie: geen trans dus!

10.1 Zion Train ft. YT - Life that I choose (Universal Egg)

Dub- en reggaefans opgelet: Zion Train is terug met een lp. Ja, met een elpee - getiteld Live as one. En op één van de zwarte schijven staat het superswingende ‘Life That I Het radioprogramma De Toestand in de Dans, elke donderdagavond te beluisteren op Radio Rijnmond, duikt nu ook de clubs in.Choose’, waarop MC YT (wie kent hem niet?) laat horen hoe het moet: zwijgen tijdens de relaxte blazers, en alleen tekeer gaan als het nodig is. 

10.2 Nathan Fake - You are here (Four Tet rmx) (Border Community)

We nemen de sprookjesachtige techno van Nathan Fake en gooien er een portie Four Tet-computerfunk tegenaan en de nieuwe ‘Sky was pink’ is geboren.  

Neem zondag je favoriete plaat mee om af te leveren aan één van de dj’s, en de entree is vrij. Wordt die plaat goed genoeg geacht, krijgt hij nog speeltijd ook! Bij Ted maak je veel kans, want die draait toch alles wat los en vast zit.  

Wat: De Toestand in de Dans @ Prinsestheater

Wanneer: zondag 11-11 van 20:00 tot 01:00

Wie: Dj’s Ronald Molendijk, Shitmeister T, Ron Stutz, leON, Love2Party Soundsytstem.

Hoeveel: 5 euro. Neem je favoriete plak vinyl mee en de entree is gratis.

 

De Toestand in de dans

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws