Waar vier jij Koningsdag?

Wouter de Vink | 15 maart 2016
events

Koningsdag zien wij Nederlanders als een goed excuus om eens flink de beest uit te gaan hangen. Het is dan ook logisch dat er overal wel een feestje gehouden word. Maar het zijn er zo ontzettend veel dat wij kunnen voorstellen dat je door de (oranje) bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten de beste housefeesten voor jou op een rijtje!

538 Koningsdag

Eén van de bekendste feesten op deze nationale feestdag is natuurlijk 538Koningsdag. Radio 538 pakt jaarlijks uit op het Chasséveld in Breda, waar grote namen zullen optreden. Wie dit precies zijn, heeft de radiozender nog niet bekendgemaakt, maar Tiësto en Hardwell (die samen back to back zullen draaien!) zijn wel al uit de oranje hoed getoverd.

LINE-UP: Tiësto, Hardwell & more to be announced

LOCATIE: Chasséveld, Breda

TICKETS: Verkrijgbaar vanaf vrijdag 1 april

Dancetour Dordrecht

Voor het dertiende seizoen reist Dancetour heel Nederland rond. Zo zal Dordrecht de Koningsdag-editie hosten. Namen zijn nog niet bekendgemaakt, maar je kunt gegarandeerd een dikke line-up verwachten! Dit feest is voornamelijk geschikt voor mensen onder de achttien jaar: vanaf je zestiende krijg je namelijk al toegang en hes is bovendien ook nog eens gratis.

LINE-UP: Nog niet bekend

LOCATIE: Spuiboulevard, Dordrecht

TICKETS: Gratis

Kingdance

Willie en Max zullen dit jaar op Koningsdag een bezoekje brengen aan Zwolle. Dat is dezelfde stad waar ook Kingdance gehouden wordt! Er gaan geruchten dat zij dit evenement zelfs zullen bezoeken. Wie weet staan zij net als jij te dansen op de beats van Dyna of Tony Junior. En dat voor maar vijftien euro.

LINE-UP: ChildsPlay, Dirtcaps, Dyna, Glowinthedark, Sebastian Bronk, Stefan Vilijn, The Partysquad, Tony Junior, Vato Gonzalez & MC Tjen, Mitch Crown en vele anderen.

LOCATIE: Parkeerterrein IJselhallen, Zwolle

TICKETS: €15 ,- verkrijgbaar via Kingdance.nl

Kingsday Leiden

Ook Armin van Buuren feest graag op Koningsdag en hiervoor kleurt hij de Garenmarkt in de binnenstad van Leiden oranje. In zijn eigen stad treedt hij samen met artiesten als Quintino en Jay Hardway op. Voor vijftien euro kun jij erbij zijn!

LINE-UP: Armin van Buuren, Jay Hardway, PANDR, Quintino, Ruben de Ronde en Sandro Silva

LOCATIE: Garenmarkt, Leiden

TICKETS: €15,- verkrijgbaar via Aldaevents.com

Kingsday Maastricht

In Limburg weten ze wel hoe ze moeten feesten. Gratis entree, achttien plus en een line-up om van te smullen. Voor het eerst dit jaar zal dit feest gevierd worden op De Griend. Goed bereikbaar dus vanaf het station of De Markt.

LINE-UP: Yellow Claw, Jay Hardway, Lucas & Steve, MOKSI, GIOCATORI, 2Dirty, Funk D, Baile Phunk, DJ AK, Nothing but Funk en DJ Michel, hosted by AY-D

LOCATIE: de Griend, Maastricht

TICKETS: Gratis

Kingshouse Festival

Hoewel dit één van de weinige festivals is die binnen gehouden wordt, is het feest er zeker niet minder om. Kijk nou eens naar die line-up! Grote namen zullen op deze Koningsdag het dak van de Jaarbeurs eraf blazen.

LINE-UP: Beauriche, Dannic, Fedde le Grand, Martin Solveig, Pep & Rash, Sander van Doorn, Ummet Ozcan, W&W, Wildstylez & MC Villain

LOCATIE: Jaarbeurs, Utrecht

TICKETS: € 17,50 verkrijgbaar via Kingshousefestival.nl

Kingsland Festival (Amsterdam)

Dit is wel één van de duurdere feesten die op Koningsdag plaatsvinden. Maar hier krijg je dan wel een hoop voor terug! Vier stages die gevuld zijn met een fantastische line-up en natuurlijk een hoop oranje gezelligheid. Er zijn een main- en een hardstyle-stage en ook hosten Oliver Heldens en TIKTAK allebei hun eigen stage. Supervet!

LINE-UP: Axwell Λ Ingrosso, Blasterjaxx, Dannic, Oliver Heldens, Mr. Belt & Wezol, FeestDJRuud, Lil’ Kleine, Ronnie Flex en vele anderen

LOCATIE: RAI, Amsterdam

TICKETS: €39,50 verkrijgbaar via Kingsland.nl

Kingsland Festival (Den Bosch)

Het komt niet vaak voor dat er zulke vette artiesten een bezoekje brengen aan een stad als Den Bosch. Maar wel tijdens Kingsland Festival! Hier kun je zowel binnen als buiten uit je dak gaan in de oranjegekte.

LINE-UP: Afrojack, Don Diablo, Nicky Romero, Oliver Heldens, Chocolate Puma, The Partysquad, Girls Love DJ's, La Fuente en nog vele anderen.

LOCATIE: Brabanthallen, Den Bosch

TICKETS: €32,50,- verkrijgbaar via Kingsland.nl

Kingsland Festival (Groningen)

Dit is misschien wel hét feest van het hoge noorden. De artiesten van Kingsland reizen heel het land door en komen zo ook terecht in Groningen. Hoewel Oliver Heldens op deze editie geen eigen stage zal hosten, is TIKTAK wel aanwezig om een feestje te bouwen. Wel heeft Groningen nog een extra techno/techhouse-stage. Ook de dj's daar zullen de Drafbaan helemaal op zijn kop zetten.

LINE-UP: Blasterjaxx, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand, Headhunterz, Yellow Claw, The Flexican, FS Green, Lady Bee, Kraantje Pappie en vele anderen.

LOCATIE: Drafbaan, Groningen

TICKETS: €27,50 verkrijgbaar via Kingsland.nl

SLAM! Koningsdag

Radiozender SLAM!FM zal de verjaardag van onze koning ook uitbundig gaan vieren. De volledige line-up is nog niet bekend, maar W&W, Sunnery James & Ryan Marciano en Sander van Doorn komen in ieder geval naar Alkmaar voor een optreden.

LINE-UP: Sunnery James & Ryan Marciano, W&W, Sander van Doorn, Firebeatz and more to be announced

LOCATIE: AFAS Stadion, Alkmaar

TICKETS: €15,- verkrijgbaar via SLAM.nl/Koningsdag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws