Ongekend populaire Ultra Music Festival breekt records dit jaar

Ivo Mollemans | 19 oktober 2016
events

Dat Ultra Music Festival gigantisch populair is, is duidelijk. Wereldwijd worden edities gehouden en de meest belangrijke vindt plaats tijdens de Miami Music Week. Bij elke editie is de line-up om van te smullen en ook elke editie weet uitverkocht te raken. Toch een hele prestatie die niet elke organisatie neer kan zetten.

Ultra in Azië

Zoals je misschien al eens eerder hebt gelezen heeft Ultra ook een aantal grote uitbreidingen richting Azië gehad. In minder dan 10 dagen tijd zijn er 6 evenementen verspreid over Azië. Daarnaast worden er nog twee gehouden in juni in Korea en Thailand. Ook in Azië heeft het festival al records verbroken. 350.000 festivalbezoekers gingen naar de Aziatische edities. Belangrijk om wel te weten is dat niet elke editie 2 of 3 dagen duurt, maar er ook edities zijn die maar 1 dag plaatsvinden. Het zal dan ook niet lang duren totdat elke editie meerdaags is.

LEES OOK: Datum 'The Flying Dutch 2017' bekend gemaakt

Wereldwijde records

Niet alleen in Azië zijn dit jaar dus records verbroken. Wereldwijd gezien was het succes nog veel groter dan de organisatie ooit durfde te verwachten. Het afgelopen jaar kwamen meer dan een miljoen mensen naar Ultra om te genieten van de beste van de beste dj’s en producers. Daarnaast wisten ze ook nog veel kijkers te vergaren voor hun live streams. De laatst gehouden edities in Paraguay, Peru en Chile waren allemaal uitverkocht en vonden ergens tussen 7 en 15 oktober plaats. Ook de editie in Rio de Janeiro is compleet uitverkocht. Deze Braziliaanse editie werd in samenwerking met MTV Latin America uitgezonden bij 50 miljoen kijkers in 26 landen verspreid over het Zuid-Amerikaanse continent.

Resistance

Een belangrijk begrip in de wereld van Ultra is ‘Resistance’. Dit concept bezorgt bezoekers wederom geweldige dj’s en de Resistance stage is bij de meeste edities gewoon een aparte stage op het festival. In Paraguay, Peru en Chili was Resistance omgedoopt tot een festival op zichzelf waar meer dan 15.000 bezoekers naar toe kwamen om onder andere Carl Cox, Tale Of Us en Matador live te kunnen zien.

De toekomst

Uiteraard zijn er ook al plannen voor volgend jaar. In 2017 zullen er wederom uitbreidingen plaatsvinden bij zowel de reeds bestaande edities, maar ook nieuwe edities op nieuwe locaties zullen van de grond komen. Hieronder een lijst met alle tot nu toe bestaande edities die afgelopen jaar zijn gehouden.

ULTRA South Africa (Cape Town) – February 27 & 28
ULTRA South Africa (Johannesburg) – February 26 & 27
Ultra Music Festival (Miami) – March 18-20
ULTRA Ibiza (Space Opening) – May 2
ULTRA Korea (Seoul) – June 10-12
Road To ULTRA Thailand (Bangkok) – June 11
ULTRA Europe Opening Party (Split) – July 14
ULTRA Europe (Croatia) – July 15-17
ULTRA Europe Yacht Regatta (Island of Bra?) – July 18
ULTRA Beach (Island of Hvar) – July 19
RESISTANCE™ Closing Party (Island of Vis) – July 20
ULTRA Singapore – September 10-11
Road to ULTRA Taiwan (Taipei) – September 11
ULTRA Beach Bali – September 15 & 16
Road To ULTRA Hong Kong – September 17
Road to ULTRA Philippines (Manila) – September 17
ULTRA Japan (Tokyo) – September 17 – 19
ULTRA Ibiza (Space Closing) – October 2
Road To ULTRA Peru (Lima) – October 7
Road To ULTRA Chile (Santiago) – October 8
RESISTANCE™ Paraguay (Asuncion) – October 13
RESISTANCE™ Peru (Lima) – October 14
Road To ULTRA Bolivia (Santa Cruz) – October 14
RESISTANCE™ Chile (Santiago) – October 15
Road To ULTRA Paraguay (Asunción) – October 15
ULTRA Brasil (Rio De Janeiro) – October 14 & 15

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws