Waarschijnlijk weer geen TomorrowWorld in 2017

Rick Francissen | 30 november 2016
events

TomorrowWorld

Misschien wel het grootste en meest bekende festival ter wereld genaamd Tomorrowland maakte in 2013 voor het eerst een uitstap met een editie in het buitenland. In de VS werd in september 2013 in Chattahoochee Hills de eerste editie van TomorrowWorld georganiseerd. De Amerikaanse tegenhanger van het succesvolle Tomorrowland werd met groot enthousiasme ontvangen, maar blijkt nu terugkijkend op de afgelopen jaren toch niet succesvol genoeg om overeind te blijven.

Betekent faillissement SFX einde TomorrowWorld?

Het grote entertainmentbedrijf SFX van Robert Sillerman dat na overname van veel dance organisaties failliet is verklaard zorgde er afgelopen zomer al voor dat de 2016 editie van TomorrowWorld in de VS niet door kon gaan. Nu ook heeft een aankondiging nog op zich laten wachten. Daarbij is er al een indirecte, maar vrij duidelijk hint die zou kunnen betekenen dat het festival niet zal plaatsvinden in september 2017.

Imagine Music Festival is namelijk aangekondigd in dezelfde regio als waar TomorrowWorld plaats zou vinden. Daarbij is dit festival in hetzelfde weekend, namelijk 22 tot en met 24 september 2017.              

Ook geen Tomorrowland Brasil in 2017

Terwijl er voor de Amerikanen nog onzekerheid heerst over een mogelijke TomorrowWorld editie in het komende jaar is er bevestigd dat Tomorrowland Brasil komend jaar niet zal plaatsvinden. Het faillissement van SFX heeft hier ongetwijfeld mee te maken, maar dit is niet de enige oorzaak volgens de organisatie. Het economische en politieke klimaat in Brazilië zou op het moment niet stabiel genoeg zijn om een dergelijk festival als Tomorrowland te organiseren. Gelukkig is er in 2017 een klein lichtpuntje voor de Tomorrowland fans. De originele Tomorrowland in België wordt namelijk in het komende jaar twee keer gehouden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws