Moby geeft show ter nagedachtenis van slachtoffers in Oakland

Ivo Mollemans | 12 december 2016
events

Er vond onlangs een underground feest plaats in een gebouw in Oakland (USA) dat met een tragisch einde afliep. Er was brand ontstaan en de veiligheidsmaatregelen in het gebouw waren gering. Door de afwezigheid van blusinstallaties en rookmelders kon het vuur zich zonder moeite verspreiden en dat heeft veel slachtoffers opgeleverd. Er vielen 33 doden en een flink aantal gewonden. Onder de personen die overleden zijn is ook de vj van Knife Party.

Feesten moeten veiliger

Gebeurtenissen als dit maken altijd een diepe en vooral treurige indruk op de dance wereld. Het plaatst de scene in een slecht licht en bovenal het verlies van de personen die omgekomen zijn zetten mensen aan het denken. In een artikel op de website Pulse plaatste iemand al wat er beter kan en moet aan ondergrondse feesten zodat ongevallen als dit in de toekomst niet meer voorkomen.

LEES OOK: Speciale uitgaansavond voor 35-plussers blijkt succesvol

Moby houdt benefietconcert

Een persoon die ook aangedaan was door het ongeval is Moby. Hij is een bekende naam in de scene en heeft ook zo zijn ervaring met ondergrondse feesten. Moby is nu van plan om een show te houden en zo geld in te zamelen voor de Gray Area Foundation. Dit fonds is opgericht om de personen die iemand verloren zijn door de brand te steunen. Daarnaast is de show van Moby vooral een manier om mensen samen te brengen en stil te staan bij wat er gebeurd is in Oakland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws