Plannen kabinet: line-up festivals moet voor helft uit vrouwen bestaan

Partyscene Redactie | 30 maart 2018
events

Damestax wekt woede in de Nederlandse dancescene

Woede in de dancewereld. Het kabinet is van plan om organisaties van grote festivals te verplichten minimaal de helft van de line-up vrij te maken voor vrouwelijke dj's om zo sekse-diversiteit te verzekeren. Lukt het organisaties niet om het aantal te halen, dan volgt er een straf voor de volgende editie van hetzelfde event: dan moet zelfs 75 procent van de dj's vrouwelijk zijn.

Te veel testosteron

De politiek komt met de maatregelen omdat de festivals nu nog te masculien zouden zijn. Te veel mannen achter en voor de draaitafels. Er moet minder testosteron en meer oestrogeen over de festivalweides vloeien.

Om strafmaatregelen te voorkomen hebben verschillende festivals al actie ondernomen. Vrouwelijke dj's worden massaal geboekt - getalenteerd of niet. Wereldberoemde mannelijke dj's wordt gevraagd uit te wijken naar buitenlandse festivals, waaronder Dubai en Rusland.

Meer vrouwen dan mannen

Uiteindelijk doel van Rutte & Co. is om in 2020 meer vrouwelijke dan mannelijke dj's op affiches te hebben staan. Partyscene zou Partyscene niet zijn om samenstellers alvast te adviseren met enkele getalenteerde dames achter de draaitafel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws