Amerikaans underground house en technoconcept ‘Factory 93’ maakt Europees debuut

Partyscene Redactie | 5 november 2021
events

Factory 93 komt naar Europa. Het Amerikaanse house- en technoconcept kondigt twee exclusieve shows aan in de Antwerpse Waagnatie. Op vrijdag 26 november ‘Adam Beyer presents Drumcode’ en zaterdag 27 november ‘Boris Brejcha in concert’. Er worden maar liefst 12.000 muziekliefhebbers verwacht, verdeeld over twee avonden. 

De Zweedse Adam Beyer is geen onbekende voor Factory 93 – na talloze Amerikaanse shows is het geen toeval dat Beyer en zijn platenlabel Drumcode het eerste Europese Factory 93-evenement aftrappen. Naast Beyer, staan op de lineup Anfisa Letyagi, Bart Skils, Joseph Capriati, Layton Giordano en Len Faki. Hightech minimal master Boris Brejcha voegt zich bij de Factory 93-selectie met een speciaal 'in concert'-evenement. De smaakmaker en labelhoofd van Fckng Serious host een eenmalig spectaculair concert in de Belgische expo hal met een extended dj-set. Tijdens de avond is er muzikale ondersteuning van Ann Clue, Deniz Bul en They Dream. 

Organisator Insomniac wilde met dit concept terug naar hun roots: spectaculaire grootschalige producties. Maar met behoud van de integriteit en het gevoel van de underground scene. Factory 93 werkt samen met de grootste namen in de underground, waaronder Charlotte de Witte, Carl Cox, Eric Prydz, ARTBAT, Green Velvet en meer. Het concept richt zich op zelfexpressie en ongebonden creativiteit, grote inspiratiebron zijn de welbekende warehouse feesten. De eigen ervaring en opgedane kennis van Insomniac oprichter Pasquale Rotella zijn o.a. de basis geweest voor Factory 93’s visie en het soort evenement dat het vandaag de dag is. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws