Low budget produceren: 4 professionele headphones voor onder de 150 euro

Peter Güldenpfennig | 2 juni 2015
gear

Voor producers zijn een goed paar headphones nooit weg. Sterker nog, ze zijn eigenlijk een must. Maar met goede headphones komt ook vaak een flink prijskaartje. Nergens voor nodig, want ook professionele headphones kun je goedkoper scoren dan je denkt. We hebben er vier voor je op een rij gezet.

 

 

ATH_M40xAudio Technica ATH-M40x

De gesloten over-ear constructie in combinatie met de zachte kussens zorgen voor een prettig comfort wanneer je de ATH-M40x draagt. Ondanks de prettige prijs is de bouw erg stevig en geeft deze de headphones een premium uitstraling. De geluidskwaliteit is behoorlijk goed, waarbij gezegd moet worden dat buitengeluid ook echt buiten blijft dankzij het nauw zittende design van de oorkussens. Gaaf dat je er twee afneembare kabels bij krijgt trouwens.

Ontwerp: gesloten
Prijs: €95,-
Info: https://www.bax-shop.nl/hoofdtelefoons​

AKGAKG K-240 MKII

De AKG K-240 MKII (spreek dat maar eens uit!) is dankzij de flinke drivers met name gericht op producers die vooral op lage frequenties produceren en afmixen. Denk dubstep en drum 'n bass bijvoorbeeld. Toch is de headphone geschikt om het gehele frequentiebereik goed te horen, want ook hoge tonen worden kraakhelder weergegeven. Het half-open ontwerp van de oorschelpen verzekert je van een natuurgetrouw geluid. Bovendien zitten deze headphones ook langere tijd erg goed dankzij de prettige hoofdband.

Ontwerp: half-open
Prijs: €140,-
Info: https://www.bax-shop.nl/hoofdtelefoons

sony_mdr_7510Sony MDR-7510

Sony heeft een hele range aan headphones waarbij je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Gelukkig zijn de goedkopere opties niet half-bakken headphones, maar volwaardige tools om mee te produceren. De MDR-7510 vallen in die 'goedkoop maar geen duurkoop'-range. Geschikt voor een hele brede range aan genres en een strak gesloten design zou deze headphone echt op de lijst van elke producer moeten staan. Het gesloten design en een frequentiebereik van 5Hz tot 40kH zorgt ervoor dat jij je compleet kan concentreren op elke toon, terwijl de meegeleverde unimatch-adapter en maximale belastbaarheid van 2000 mW het een overal voor in te zetten allrounder is.

Ontwerp: gesloten
Prijs: €125,-
Info: https://www.bax-shop.nl/hoofdtelefoons

philips1Philips A1PRO

De A1PRO kunnen we met recht een instapmodel noemen. Voor elektronische muziek is ‘ie perfect, of je nu in je studio aan het produceren bent of met een vette dj-set in de club staat. Overigens is de A1 PRO ook uitstekend te gebruiken als je onderweg bent, bijvoorbeeld in het vliegtuig. De koptelefoon beschikt deels over een uitrekbaar spiraalsnoer dat aan zowel de linker- en rechter oorschelp verbonden kan worden. De A1 PRO wordt geleverd met een tas. Handig!

Ontwerp: gesloten
Prijs: €99,99
Info: www.philips.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws