De iPhone 7 krijgt geen headphone jack

Mark Hofman | 8 januari 2016
gear

Met een smartphone kun je ontzettend veel: spelletjes spelen, bellen, het laatste nieuws checken; het is allemaal mogelijk. Ook het beluisteren van muziek is een populaire functie waar veel mensen gebruik van maken. Voor de liefhebbers van iPhones gaat er op dat gebied nogal wat veranderen, want de nieuwe iPhone 7 mist een aansluiting voor je headphones.

Geen jack op de iPhone 7

De geruchten dat je alleen met draadloze of speciaal gefabriceerde headphones naar muziek kan luisteren op de nieuwe iPhone 7 doen al een tijdje de ronde, maar worden nu bevestigd door een interne bron. Deze interne bron heeft aan Fast Company laten weten dat de nieuwe telefoon inderdaad niet voorzien gaat worden van een 3.5mm headphone jack.


Concept Image iPhone 7

De aansluiting die in oudere modellen van Apple's telefoon aanwezig is gaat verplaatst worden naar de lightning port, de aansluiting waar je de iPhone mee oplaadt en bestanden overzet naar je computer. Er zullen speciale headphones op de markt komen met zo'n aansluiting. Apple wil haar nieuwe iPhone nog dunner maken en door de 3.5mm aansluiting ging dat niet lukken.

Wat hebben jullie liever? Een normale aansluiting maar een dikkere iPhone of een dunnere telefoon met een special aansluiting?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws