iPhone 11: kortweg pure klasse

Jordi Smit | 18 november 2019
gear

Het staat waarschijnlijk jaarlijks dikgedrukt in je agenda: de lancering van de nieuwe iPhone in de maand september. Ook in 2019 lanceerde Apple zijn nieuwste smartphones, waaronder de iPhone 11. Het is inmiddels al het veertiende toestel in de lange reeks, maar de vooruitgang blijkt elk jaar weer aanzienlijk. De iPhone 11 toont van binnen grofweg pure klasse.

Design

De iPhone 11 is een uitstekend apparaat met een van de beste camera’s die er ooit is geweest. Bovendien beschikt de telefoon over een immense batterijduur. De iPhone 11 is eigenlijk een S-update van de zeer populaire iPhone XR van vorig jaar. Van voren ziet de smartphone er precies hetzelfde uit. Het bezit hetzelfde ontwerp, hetzelfde 6,1-inch LCD-scherm (720p) met mooie afgeronde hoeken, dezelfde bezels en een soortgelijke aluminium behuizing.

Echter, waar het ontwerp doet terugdenken aan eerdere versies, zijn er nadrukkelijke veranderingen. De waterbestendigheid is beter en het glas aan de voor- en achterkant sterker. De camerabobbel aan de achterkant is keurig recht in het glas gefreesd. De grootste verschillen tussen de iPhone XR en de iPhone 11 zijn de camera's, verbeterde batterijduur en krachtigere processor.

Batterijduur

De levensduur van de iPhone 11-batterij is geweldig, net als de levensduur van de batterij van de iPhone XR perfect was. Vorig jaar versloeg de iPhone XR regelmatig de XS-modellen in batterijlevensduur, maar dit jaar is die kloof iets kleiner geworden met de iPhone 11 Pro-modellen. De iPhone 11 is nog steeds op gelijke voet of beter, maar deze kreeg niet zo'n grote sprong in batterijlevensduur als de Pro-modellen.

Camera’s

Apple heeft een ultrabrede f / 2.4-camera aan de achterkant van de telefoon toegevoegd, de sensor voor de hoofdcamera (f / 1.8) verbeterd en de camera aan de voorzijde bijgewerkt naar een 12-megapixelsensor, met een iets breder gezichtsveld in landschapsmodus en de mogelijkheid om 4K-video te schieten.. Het Smart HDR-systeem van Apple is ook verbeterd en er is een nieuwe nachtmodus.

iPhone 11 hoesje

Prachtig, zo’n smartphone, maar dat betekent ook dat je jouw iPhone 11 goed moet beschermen tegen mogelijke schade van buitenaf. Koop daarom in ieder geval een hoesje voor je iPhone 11 dat voldoende bescherming biedt. Een iPhone 11 hoesje bestaat in allerlei soorten en maten, dus je moet een bedachtzame keuze maken. Wil je bijvoorbeeld je pasjes kwijt aan de binnenkant? Hoe wil je dat het hoesje openklapt? En wat voor kleur wil je? Pas na het juiste hoesje in handen te hebben, ben je klaar om van je iPhone 11 te genieten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws