De drie beste DJ Controllers voor beginners 

Mark Hofman | 2 februari 2017
gear

Als beginnende dj kan het uitkiezen van goede gear een lastige taak zijn, dus daar helpen wij je maar al te graag mee. Het kopen van je eigen CDJ's en mixers is een dure grap, dus daarom is het beginnen op een controller ideaal. Maar welke controller moet je nu hebben en waar leer je het meeste mee? Wij zetten de drie beste opties voor je op een rij. 

Traktor Kontrol S2 MK2 

Kontrol S2 MK2 van Trakto is een ideale controller om je dj avontuur mee te beginnen. Niet zo zeer vanwege de prijs (kost al snel €399,-), maar wel vanwege de functies die het apparaat te bieden heeft. Waar sommige controllers nog wel eens aan functies als een balanced Master ontbreken, heeft de S2 MK2 het je wel te bieden. Naast de master komt de controller ook met een mogelijkheid om een booth box aan te sluiten, pas je de snelheid aan met een slider, is er een ingang voor een microfoon en ben je gewapend met twee audiokanalen, crossfaders en EQ's. 

Daarnaast komt de S2 MK2 met een volledige versie van Traktor Pro 2, wat normaal €99 kost. Verder is dit device de ultieme controller om het dj'en volledig en goed te leren. Er zijn 2 effect panelen en er kan gebruik gemaakt worden van een pc, laptop of zelfs een iPad. Completer krijg je het bijna niet voor deze prijs. 

Pioneer DJ DDJ-RB 

Wanneer de bovenstaande controller je iets te duur is, kunnen we een stapje terug doen. Dit doen we dan in de vorm van de Pioneer DJ DDJ-RB die een prijskaartje heeft van €247. Het grote verschil van dit device is dat het geen balanced Master heeft te bieden, waardoor je de volume van de tracks dus zelf op gelijke hoogte moet gaan zetten. Daarnaast bevat deze controller, net zoals de S2MK2 van Traktor, twee audio kanalen, een crossfader, EQ's en een gain. De snelheid van je tracks pas je overigens niet aan door middel van een slider, maar door middel van knoppen. De DDJ-RB bevat overigens ook een ingang voor een microfoon, dus ideaal voor als je in de zaal wil staan schreeuwen. 

Het mooie van de Pioneer DJ DDJ-RB is de combinatie tussen de kwaliteit en de grootte van het apparaat. Zonder enige twijfel past hij in je rugzak en is binnen no-time aangesloten aan een audiosysteem. De kwaliteit van het geluid wat eruit komt is gewoon goed en de werking met Rekordbox DJ is fijn. Daarnaast is het gebruik van de 16 performance pads ideaal! Een mooi apparaat voor een mooie prijs. Sound good to us! 

Mixtrack Platinum 

Wanneer de Traktor S2MK2 iets te duur is en de Pioneer DJ DDJ-RB iets te goedkoop, dan hebben we een mooie middenmoter. De Mixtrack Platinum haal je voor €299 in huis en heeft bijzonder veel te bieden voor de beginnende dj. De controller komt met Serato DJ en Virtual DJ en een Prime Loops Remix Tool pack. De Master is niet automatisch gebalanced, maar het geluid van de controller is wel erg goed. Ook de Mixtrack bevat twee audiokanalen, een crossfader en een EQ, alleen is deze nog eens versterkt door een filter optie. 

Hetgeen wat deze controller uniek maakt zijn de displays op de jogs. Via deze displays zie je de waveforms van het nummer wat je geselecteerd hebt, samen met het aantal bpm en wat basis info. Hierdoor kijk je niet constant op je pc, maar deze heb je nog wel nodig om tracks te selecteren. Als het je iets meer mag kosten dan de Pioneer DJ DDJ-RB, dan is dit de beste keuze! 

Ben jij in het bezit van een goede controller en staat hij niet in deze lijst? Laat ons dan weten welke het is en waarom hij zo goed is!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws