Dit zijn de meest verkochte dj-controllers van 2016

Ivo Mollemans | 8 februari 2017
gear

De NAMM is al een tijdje voorbij en daar werden een hoop nieuwe producten voor het eerst naar buiten gebracht. Gitaren, microfoons, speakers en natuurlijk dj-apparatuur waren allemaal te bezichtigen op de beurs en dat trok veel bezoekers. Niet alleen dit jaar, maar ook vorig jaar was er al veel vernieuwends te zien in de wereld van dj-apparatuur. Steeds meer mensen schaffen dj controllers aan en dit zijn de tien meest verkochte controllers van 2016 op een rijtje.

De 10 meest verkochte controllers

10: Traktor Kontrol S4 MK2

Dit product is gemaakt door Native Instruments en gaat voor 599 dollar over de toonbank. De controller kwam al in 2013 uit en is daarmee de oudste op de lijst. Toch knap om dan drie jaar later nog steeds tot de meest verkochte controllers te horen. Het systeem werkt samen met de bijgeleverde Traktor Pro 2 software.

9: Numark Mixtrack 3

Ook Numark kan niet ontbreken op deze lijst. Het merk wordt door veel voornamelijk beginnende dj’s gebruikt en krijgt over het algemeen positieve reviews. De Mixtrack 3 werkt met de software van Virtual DJ en met een prijs rond de 100 dollar is het een hele budget vriendelijke controller. Dit product kwam overigens in 2015 op de markt.

8: XDJ-RX

Het meest toonaangevende merk en ook het meest gebruikte merk in de dj wereld is toch Pioneer. Hun apparatuur is standaard aanwezig in clubs, maar ook voor de thuis dj’s hebben ze allerlei producten. Zo ook de XDJ-RX. Deze controller is zonder laptop te gebruiken en komt al erg dichtbij professionele apparatuur. Hierdoor zit er wel een prijskaartje van 1500 dollar aan vast.

7: MixDeck Express

Opnieuw staat Numark in deze lijst en deze keer met de MixDeck Express. Voor 500 dollar krijg je degelijk controller die als standalone controller te gebruiken is. De originele versie kwam in 2011 uit, maar in 2016 kreeg het audio circuit erin een update waardoor deze beter ging klinken. De MixDeck is ook te gebruiken met de bijgeleverde Serato DJ-software.

6: DDJ-SZ

Pioneer’s vlaggenschip all-in one dj controller is de DDJ-SZ. Dit product kan niet als standalone controller worden gebruikt, maar vergt ondersteuning van een laptop. Hierdoor wordt de functionaliteit er echter niet minder op. Voor 2000 dollar krijg je een gigantisch goed product en ook de geüpdatete DDJ-SZ2 is voor die prijs te koop. Beide controllers werken feilloos samen met Serato DJ.

5: Party Mix

Dit product van Numark is zeker niet gericht op professioneel gebruik, maar juist des te meer op consumenten die het leuk vinden om af en toe thuis wat te draaien. Voor 100 dollar krijg je een controller bestaande uit twee decks, Virtual DJ software en ingebouwde lichten aan de achterzijde. Een leuke toevoeging, maar of het je vaardigheden achter de draaitafels vergroot is een twijfelgeval.

LEES OOK: De drie beste DJ Controllers voor beginners 

4: MixTrack Pro 3

Opnieuw is Numark vertegenwoordigd op de lijst en deze keer met de MixTrack Pro 3. Net zoals de andere controllers heeft ook deze twee decks en in het midden een mixer gedeelte. Opnieuw kiest het merk om te werken met Serato DJ en deze keer is de Intro versie erbij geleverd. Voor een prijs van 250 dollar weet het merk wel degelijk een kwalitatief goed product neer te zetten.

3: DDJ-SR

Deze ietwat duurdere instapcontroller van Pioneer heeft al heel wat klanten getrokken. Het is lang niet de duurste all-in one controller van Pioneer, maar geeft heel wat functies voor een prijs van 600 dollar die je bij andere merken niet altijd krijgt. De DDJ-SR kwam al in mei 2014 uit, maar weet nog steeds in grote hoeveelheden verkocht te worden. Wederom kiest Pioneer er hier voor om met Serato DJ te werken.

2: DDJ-SX2

Dat de DDJ serie van Pioneer populair is wordt maar weer bewezen door de toevoeging van de DDJ-SX2 op deze lijst. Het product kost je al gauw 1000 piek, maar dan ben je ook wel zeker dat je kwaliteit in handen hebt. Goede bouwkwaliteit, veel functies en een goedwerkend systeem dat als goede stap richting de professionele apparatuur dient.

1: DDJ-SB2

Misschien had je deze controller al op de eerste plek verwacht, maar het kon ook niet anders dan dat Pioneer met hun DDJ-SB2 goede zaken ging doen. In augustus 2015 kwam deze geüpdatete versie van de originele DDJ-SB uit en ook die was al razend populair. Wederom goede kwaliteit en veel functies. De DDJ-SB is voor beginnende dj’s waarschijnlijk de beste optie om te kiezen en deze controller is dan ook voor iedereen die wil leren draaien een aanrader.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws