Roland brengt twee nieuwe DJ-controllers uit

Peter Güldenpfennig | 14 augustus 2017
gear

De release van enkele nieuwe Boutique-synths door Roland onlangs maakt veel producers ongetwijfeld gelukkig. Maar ook DJ’s hebben genoeg om naar uit te kijken bij Roland. Het bedrijf heeft nu twee nieuwe DJ-controllers voor Serato uitgebracht.

Roland DJ-202 

De Roland DJ-202 is een compacte uitvoering van de DJ-808 die we eerder onder handen hebben genomen. De vier-decks controller heeft twee kanalen en heeft grote draaiplateaus waarvan Roland belooft dat de latency zeer laag zal zijn, dus prima om goed mee te kunnen scratchen. De controller heeft ingebouwde MIDI-ports en aansluiting voor USB.

Naast Hot Cue-, Loop-, Sequencer- en Sampler-modi die je via pads aanstuurt heb je ook de beschikking over enkele sounds: Bass Drum, Snare Drum, Closed Hat, Open Hat, Tom, Rim, Clap en Ride, die weer aan te sturen zijn via de ingebouwde sequencer dus ook beats maak je on the fly met de DJ-202. 

De controller wordt geleverd met Serato DJ Intro. Wanneer de DJ-202 beschikbaar is en wat de exacte prijs zal zijn is nog niet bekend.

Roland DJ-505

Net als de DJ-202 is de DJ-505 een compactere uitvoering van de DJ-808. Deze heeft grotendeels dezelfde functies als de DJ-202, maar is voorzien van een fysieke 16-staps sequencer en krijgt ook de sounds van de TR-808, TR-909, TR-606, en TR-707, waarvan enkele later via een update beschikbaar gesteld worden.  De texztuur van de sounds zijn tevens aan te passen met Level-, Attack-, Decay- en Tune-knoppen.

De DJ-505 is daarnaast voorzien van Serato DVS-upgrademogelijkheden en ook heeft het systeem XLR-poorten om aansluiting op een PA-systeem mogelijk te maken. 

Wanneer de DJ-505 beschikbaar is en wat de exacte prijs zal zijn is nog niet bekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws