Pioneer DJ introduceert de DJM-S7

Partyscene Redactie | 20 januari 2021
gear

Pioneer DJ heeft de opvolger aan van de DJM-S9 aangekondigd, de DJM-S7. Dit is een 2 kanaals battle mixer die werkt met zowel Rekordbox DJ als met Serato DJ Pro. Een battle mixer is een mixer die gebruikt wordt als DJs technische kunsten vertonen bijvoorbeeld door platen te gebruiken. De DJM-S7 kan gebruikt worden als externe mixer voor draaitafels/media spelers, maar kan ook met tijdcode (DVS) gebruikt worden als er draaitafels op worden aangesloten. De vinyl platen met de tijdcode erop zitten niet bij de mixer maar zijn los verkrijgbaar.

Wat is de Pioneer DJ DJM-S7?

De DJM-S7 is een Hardware Unlock device, hij unlocked dus de DJ functies van Rekordbox en Serato inclusief DVS (update wel je software naar de laatste versie). De software Rekordbox en Serato kan gedownload worden van de websites van deze fabrikanten en direct gebruikt worden als de DJM-S7 wordt aangesloten.

Features

De DJM-S7 neemt aan aantal features over van de onlangs gelanceerde DJM-S11 mixer zoals de 8 Performance Pads per kanaal, de functie van deze pads kan worden bepaald door een mode te selecteren met de knoppen boven de pads. Afhankelijk van de gekozen functie kunnen de pads gebruikt worden zoals: Hot Cues, Roll, Loops en Samples afspelen.

Als je Serato  DJ Pro gebruikt heb je de mogelijkheid om de pafs te gebruiken in de Combo Mode (bovenste 4 hebben dan een andere functie dan de onderste 4), Scratch Bank en Gate Cue.

Verbeterd is de Magval Cross Fader Pro, Track kies navigatie rotary en de grotere handles om de effecten aan/uit te schakelen of deze kortstondig aan te ‘flashen’. 

Bekend van de DJM-S11 zijn een aantal van de volgende features die niet ontbreken op de DJM-S7. Alle 22 beat effecten van de S11 zijn ook te selecteren op de S7, hiervoor kun je aanpassingen maken in Rekordbox/Serato DJ Pro om de effecten die je het meeste gebruikt binnen handbereik te plaatsen. Ook heeft de DJM-S7 een 2-voudige USB Hub zodat media spelers (zoals een CDJ) hierop kunnen worden aangesloten zodat er geen externe hub gebruikt hoeft te worden. Zeker met moderne laptops waarop tegenwoordig weinig USB aansluitingen meer zitten is dit handig.

Nieuw is Loop MIDI functie waarmee je MIDI berichten naar de DJ software stuurt vanaf de effect knoppen. Ook nieuw is de Bluetooth ingang waarmee je audio van mobiele apparaten kunt afspelen (uniek voor de S7).

De Pioneer DJ DJM-S7 is verkrijgbaar vanaf februari 2021 en heeft een adviesprijs van € 1499,- inclusief BTW.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws