Video: Mix Master Mike doet het met Serato

SusanneW | 17 juni 2012
headlines


Ook ‘serial wax killers’ gaan met hun tijd mee. Check de mini-mix van voormalig drievoudig DMC World DJ Champion Mix Master Mike, die voor trick mixen, scratchen en beat jugglen ook prima uit de voeten kan met Serato.
 
De mini-mix en het bijhorende interview zijn onderdeel van de nieuwe Serato ‘Icon’-serie en werden een paar weken voor het overlijden van Mike’s Beastie Boys-maatje Adam Yauch opgenomen. Mike droeg het filmpje dan ook postuum op aan MCA, die hij vroeger –zoals uit het interview blijkt- maandenlang telefonisch heeft ‘lastiggevallen’ met verzoekjes om bij de Beastie Boys te mogen draaien.
 
Overigens erg slimme marketing van Serato, want als de software en de Rane hardware de bizarre trucs aankunnen die deze voormalige DMC-kampioen met zijn vinyl uithaalt, dan zit het systeem blijkbaar goed in elkaar. Check vooral even het dashboard aan de rechtkant van het scherm! Rest ons na het bekijken van dit filmpje nog één vraag: hoeveel naalden en plakken Serato Control Vinyl zou ‘Mixie’ er per week doorheen jagen?
 
Check de lange versie hier.En nu we het toch over Adam Yauch hebben; even aandacht voor het project #PWR2MCA. De Australische Beastie Boys-fan Sarah startte dit initiatief in april, om de zieke MCA positieve vibes vanuit de hele wereld te sturen. Na het overlijden van Yauch op 4 mei besloot ze dat de overgebleven bandleden nu helemaal veel support kunnen gebruiken en doopte ze het project om tot #PWR2BEASTIES.
 
Het idee is simpel en sluit prima aan bij Yauchs motto ‘dat iedere positieve actie –hoe klein ook- de wereld een beetje beter maakt’: doneer zelf tijd of geld aan een ‘Beastiewaardig’ goed doel naar eigen keuze. Maak vervolgens een foto of artwork, waarin je bijvoorbeeld je favoriete Beastie albumhoes, poster, t-shirt en persoonlijke boodschap aan de Beastie crew verwerkt.

Stuur dat pakketje, met vermelding van het goede doel, voor 25 juli naar Sarah. Zij zorgt er dan voor dat alle bijdragen netjes gebundeld afgeleverd worden bij het Beastie Boys HQ. Hier lees je meer over haar project.

Website Mix Master Mike
Website Serato
Website Beastie Boys

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws