Stellar

Jesse | 26 februari 2013
headlines

Stellar heeft voor de editie van donderdag 28 februari in Doornroosje de man van het moment uitgenodigd: Baauer, bekend van de Harlem Shake.

Als er één genre binnen de dance scene voor opschudding heeft gezorgd in 2012 dan is het wel Trap. Van origine een subgenre om hip-hop uit de zuidelijke regionen van Amerika te typeren, met haar overvloed aan hi-hats en snares, harde kicks en typerende 808 drums, is het anno 2012 geëvolueerd tot een stijl waar dance producers uit zo'n beetje alle hoeken mee weglopen.

baauer

Hip-hop en dance gaan goed samen en Trap is toch wel één van de beste voorbeelden up to date. Waar artiesten als Waka Flocka Flame, Gucci Mane en Young Yeezy nog steeds de hip-hop vorm brengen, zijn het TNGHT (Hudson Mohawke en Lunice), Flostradamus, UZ en Baauer die de voornaamste helden zijn binnen de dance variant; en laat laatstgenoemde nu naar Nijmegen komen in februari.

Deze editie van Stellar zal in het teken staan van bass, beats en trap onder leiding van niemand minder dan Mr. Harlem Shake himself: Baauer. Vanaf het moment dat Rustie twee van Baauer's tunes in zijn essential mix stopte is het hard gegaan met de Amerikaan. Een release op Mad Decent volgde ('Harlem Shake' en 'Yaow!'), en hij werd getekend door het LuckyMe label, waar ook Lunice, Hudson Mohawke en Machine Drum bij aangesloten zitten. Zijn DumDum EP en een lading aan remixes volgden en Baauer's naam was gevestigd. Naast een gruwelijke producer is de man ook een beest achter de draaitafels. Wie ooit één van zijn optredens heeft gezien weet wat we hiermee bedoelen, want Baauer levert altijd een... en energieke dj-set. Kaarten voor dit feest in Doornroosje in Nijmegen kosten 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.

Check ook www.doornroosje.nl.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws