Programma Sky City Festival krijgt vorm

Peter Güldenpfennig | 2 april 2014
headlines


Aan goede festivals geen gebrek in Nederland, maar dat neemt niet weg dat er altijd ruimte is voor een nieuw festival. Organisator Mojo denkt hetzelfde en organiseert voor de eerste keer Sky City Festival. De line-up van dit ééndaagse festival is aangevuld met enkele namen en dat zijn meteen niet de minsten. De rest van de line-up maakt de organisatie binnenkort bekend.

Rita Ora

Zo stonden al Avicii, Afrojack en Knife Party op de lijst. Deze namen op zich maken de line-up al de moeite waard, maar organisator Mojo is nog niet klaar met het aankondigen van namen. Zo is Rita Ora toegevoegd aan de line-up. Deze Britse zangeres deed eerder van zich horen met het nummer 'Hot Right Now', een samenwerking met dj Fresh. Het optreden op dit festival is tevens haar Nederlandse debuut.

Blasterjaxx

Thom en Idir van Blasterjaxx zijn ook van de partij. Niet gek, want na releases op onder meer Revealed Recordings waren ze al niet meer uit de platentas (of van de usb-stick) van menig dj te slaan.

Madeon

Ook de Franse Madeon komt langs. zijn mix van pop en house ligt lekker in het gehoor. Dit ontdekten Deadmau5, Alphabeat, Pendulum en The Killers ook, want voor hen heeft Madeon remixen gemaakt.

Shermanology Soundsystem

De Tros is misschien de grootste familie van Nederland, Shermanology is in ieder geval de meest dansbare familie. Leon, Dorothy en Andy Sherman vormen samen Shermanology en zijn met hun funky housegeluid erg succesvol. Op Sky City komen ze een uitgebreider optreden doen dan normaal. Shermanology Soundsystem is namelijk Shermanology met volledige band. Iets om naar uit te kijken dus.

Quintino

Quintino brak in 2009 door met zijn remix van Rap das Armas van het duo Cidinho & Doca, maar de meesten zullen hem kennen van zijn monsterhit 'Epic', die hij samen met Sandro Silva maakte. In ieder geval wordt zijn set er een om naar uit te kijken.

Gregor Salto

De laatste naam die Mojo bekendgemaakt heeft is Gregor Salto. Hij maakt al sinds 1994 muziek maar zijn carrière komt in een stroomversnelling dankzij 'Can't stop playing' uit 2005. Hij combineert soul, Latin-jazz en house, en is daarin succesvol genoeg om door Fatboy Slim gevraagd te worden een bijdrage te leveren aan zijn album.

Sky City Festival

Waar: ArenaPark & Heineken Music Hall
Wanneer: 2 augustus 2014
Tijd: 13:30 – 23:00 uur
Line-up: Avicii, Blasterjaxx, Quintino, Shermanology Soundsystem, Madeon, Rita Ora, Afrojack e.a.
Prijs:
Early Bird Tickets: €55,- (excl. servicekosten)
Regular Tickets: €65,- (excl. servicekosten)
Sky City by Night Tickets - official afterparty in Heineken Music Hall: €25,- (als upgrade beschikbaar aan regulier ticket)

Info: www.skycityfestival.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws