Party report: QULT #12 [29 maart 2014]

Rick Francissen | 2 april 2014
party reports


265222_original_338628Wat: QULT #12
Waar: WesterUnie, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 29 maart
Line-up: Dirtcaps, Acti, Argy, Eyoung, Bold Action, Stranger, HDN, Ciesen, Red Delicious
Reporter: Niloo Salimiyan
Fotografie: Jorrit Punter

Er zijn een paar dingen die ik nog nooit heb meegemaakt tijdens het bezoeken van een feest of festival. Ten eerste is het mij nog nooit gebeurd dat er geen rij stond bij de ingang. Vervolgens word je een zaal ingestuurd waar het helemaal leeg is, maar daar heb ik het straks nog wel over. Waar het mij meer om ging was het feit dat er ook geen rij stond bij de muntjes of de wc's. Dit betekende of dat het erg rustig was, of dat ik echt geluk had.

Locatie/party

Bij binnenkomst werden we geleid naar de kleine zaal. Zodra wij de zaal binnen kwamen wilden we eigenlijk net zo hard weer terug rennen naar buiten. Er stonden maar liefst vier feestgangers, waarvan er drie een biertje probeerden te halen. Niet alleen was het leeg, maar de muziek stond niet normaal hard, waardoor ik bang was om binnenkort door het leven te gaan als een slechthorende. Ik keek mijn `partner in crime´ aan en hoopte dat het boven drukker zou zijn. Indien je nog nooit in WesterUnie geweest bent, heb je zeker in het begin een kaart nodig om je weg te vinden. Eenmaal boven werd het fronsen verruild voor glimlachen. Niet hartstikke druk, maar in ieder geval genoeg mensen om een leuk feestje mee te kunnen bouwen.

In de grote zaal had je twee verdiepingen, waardoor je meer dan genoeg keuze had waar je wilde staan. Bovendien had je boven overal banken die aan de muur vast zaten zodat je even tot rust kon komen. Het rokershok leek wel op een gevangenis, maar dat paste goed bij de sfeer. Alles had een donker en ruig uiterlijk wat goed samenging met de muziek en de mensen. Wat wel behoorlijk vervelend was, was de verlichting. Tijdens Dirtcaps waren er van die grote koplampen die recht in je ogen schenen waardoor je de rest van de avond lichtelijk blind rondliep.

Prijzen

Een kaartje kostte 19 euro wat eigenlijk nog best aan de dure kant was. Dat bleek ook wel aangezien het niet uitverkocht was en tot een uur of één de kleine zaal maar een paar man telde. Per muntje betaalde je €2,70 en van een zo'n muntje kon je bier of fris halen. Niet alleen was een een muntje inwisselbaar voor een drankje maar je betaalde ook zo je tripje naar de wc. Voor een half muntje kon je de gehele avond gebruik maken van de (smerige) wc's.

report2

De mensen

Wat mij erg opvalt tijdens technofeesten zijn de mensen. Zo ook toen ik aan de bar stond. Ik ben zelf maar 1.62 meter en er kwam een reus van twee meter naast mij staan. Die werd natuurlijk veel sneller geholpen aangezien ik niet zo opval. Deze lieve aardige reus zag mij en riep naar de barvrouw dat ik eerder was en hij wel even kon wachten op zijn biertje. Lieve reus: bij deze nog bedankt!

De gehele avond hing er een relaxte sfeer en was niemand bezig met het beoordelen/veroordelen van een ander, maar was ieder in zijn eigen wereld en genoot van de muziek. Iedereen was relaxed tegen elkaar, hier een praatje met die, daar een drankje met die. Het maakte niet uit wie je was, wat je deed en of je elkaar eigenlijk wel kende. Tijdens QULT#12 was vriendschap maken het belangrijkst en zo merkte je dus dat er geen groepjes waren maar gewoon één grote groep.

Line-up

Dirtcaps heeft mijn avond gemaakt! Degene waarmee ik was had mij pas op het feest zelf verteld dat hij eigenlijk een beetje sceptisch was over QULT#12 omdat hij het niet kende. Maar zodra Dirtcaps ging draaien heeft hij mij tien keer bedankt dat ik hem overhaalde om hierheen te gaan. Dirtcaps mixte zoveel diverse muziekstijlen met elkaar wat leidde tot een enorm diverse set. Zo hoorde ik invloeden vanuit hiphop, pop gemixt met techno, deep house en zelfs soms een klein beetje wat hardere stijlen. De overgangen waren ook erg goed, dus mijn avond was top.

Na een uurtje probeerden we nog een keer de kleine zaal, en helaas was het geluid nu niet veel beter. Nog steeds stond deze iets te hard. Dit was jammer, aangezien hier juist echte techno werd gedraaid. Wederom liep ik met mijn vingers in mijn oren weg. Diegenen die wel bleven waren of de 'die hard'- techno fans, of het waren slechthorenden, want het was amper vol te houden.

report1

Conclusie

QULT nummer 13 ben ik er zeker weer bij! Hoewel ik het niet helemaal eens ben met de prijs is niet naar QULT#13 gaan geen optie. Wanneer zij bij WesterUnie ook nog eens de geluidskwaliteit verbeteren in de kleine zaal dan wordt ook de volgende editie er weer één om te herinneren!

Plus

  • Leuke mensen
  • Goede muziek

Min

  • Prijzig
  • Geluidskwaliteit was slecht

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws