Ten Walls niet meer welkom op PITCH na homofobe uitspraken [update]

Peter Güldenpfennig | 8 juni 2015
headlines


Marijus Adomaitis, beter bekend als Ten Walls die met 'Walking with Elephants' een behoorlijke hit te pakken had, wordt mogelijk geschrapt van de line-up van PITCH Festival nadat de Litouwse dj enkele pittige uitspraken deed over homoseksuelen op Facebook.

Zo noemde hij homoseksuelen 'van een ander ras' en legde hij een link tussen homoseksualiteit en het kindermisbruik in de Katholieke kerk waarbij de dj claimde dat 'die mensen van het andere ras dit nog steeds doen maar niemand hier iets tegen doet'.

De dj heeft sindsdien de post verwijderd van Facebook en bood ook zijn excuses aan: 'Ik bied mijn excuses aan voor mijn vorige post. Ik heb behoorlijk veel spijt van de beledigende inhoud die niet mijn ware mening reflecteert. Ik hoop dat dit misverstand niet zal leiden tot meer gedachtes en meningen. Vrede.'

Dit 'misverstand' leidt in ieder geval tot behoorlijk wat commotie, getuige de reacties op zijn laatste post op zijn Facebook-pagina. Op het moment staat Ten Walls geprogrammeerd op PITCH Festival, wat 3 en 4 juli plaatsvindt in de Westergasfabriek Amsterdam. De organisatie bekijkt of ze de set van de dj nog wel door moeten laten gaan:

Hi Everybody,It appears that PITCH artist Ten Walls recently shared some controversial views about homosexuality on his...

Posted by PITCH Festival on maandag 8 juni 2015

Ten Walls stond op zaterdag 4 juli geprogrammeerd, maar wordt dus mogelijk geschrapt. Dat is jammer voor zijn fans, maar vooral begrijpelijk na zulke uitspraken. Gelukkig biedt PITCH Festival met ondermeer James Blake, Dekmantel Soundsystem en Interstellar Funk genoeg om het gemis van Ten Walls goed te maken. Ga voor de gehele line-up naar de officiële website.

Update: De organisatie van PITCH Festival heeft besloten om Ten Walls van de line-up te schrappen. Dit maakt de organisatie via Facebook bekend:

Hi Everybody,In light of recent comments made by Ten Walls on his Facebook regarding homosexuality, we have decided to...

Posted by PITCH Festival on maandag 8 juni 2015

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws