Scene Chicago springt in de bres voor Paul Johnson

Partyscene Redactie | 30 december 2010
headlines

Financiële steun voor onfortuinlijke dj/producer

Op 20 december wordt de housescene van Chicago opgeschrikt door het nieuws dat dj/producer Paul Johnson, die wereldfaam verwierf met houseklassieker ‘Get Get Down’, zwaargewond is geraakt door een auto-ongeluk. Gevolg: amputatie van zijn rechterbeen.

 

Onfortuinlijk is een understatement in het leven van Paul Johnson. De in Chicago geboren en getogen dj/producer zit het grootste deel van zijn leven in een rolstoel en moet, nadat in 2003 zijn linkerbeen geamputeerd werd, nu ook zijn rechterbeen missen.

Paul Johnson - Get Get Down

 

Paul Johnson raakte in 1987 al eens zwaargewond tijdens een bizar schietincident in de kelder van zijn woning, waar hij vaak achter zijn dj-equipement vertoefde. Een vriend van hem, die zich zojuist had aangesloten bij een locale jeugdbende, danste op de muziek met een geladen revolver op zak.

Johnson was daar niet van gediend en vroeg zijn maatje om het magazijn te legen. Terwijl hij dat deed, ging het wapen per ongeluk af en werd Johnson geraakt in zijn linkerbovenarm.

Als gevolg van legio gezondheidsklachten in de nasleep van het schietincident, raakte de linkerkant van Johnson’s lichaam verlamd en kwam de Amerikaan in een rolstoel terecht.

Paul Johnson - Hear The Music

 

In 2003 werd zijn linkerbeen geamputeerd. Zeven jaar later is verwijdering van zijn rechterbeen, na een zwaar auto-ongeluk, volgens de artsen in Chicago onvermijdelijk. De operatie is afgelopen donderdag succesvol uitgevoerd en Johnson maakt het naar alle omstandigheden goed.

Om de hoge kosten van de operatie en ziekenhuisopname te vergoeden - niet iedere Amerikaan heeft een zorgverzekering - hebben collega’s en vrienden van Johnson, waaronder Glenn Underground, Stacy Kidd en Farley Jackmaster Funk, afgelopen woensdag een fundraiser georganiseerd in de locale Smart Bar. Opbrengst: 3000 dollar, maar er kan door fans nog steeds worden gedoneerd (Pay Pall) via deze link.

Paul Johnson - A Little Suntin Suntin

 

Wij wensen Paul Johnson beterschap toe en veel kracht tijdens weer een revalidatie. Voorts hopen wij dat de man zo snel mogelijk weer achter de draaitafels te bewonderen mag zijn. Helaas zonder benen, maar met muziek als kracht om tegenslagen in het leven te verslaan.   

Volg het laatste nieuw rondom Paul Johnson via zijn Facebook-pagina

Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws