Plaat van de maand (november)

Partyscene Redactie | 30 november 2010
headlines

Favoriete novembertracks

Onze recensenten krijgen iedere maand stapels releases voor de kiezen. Maar welke track steekt voor hen nu echt met kop en schouders boven de rest uit en zorgt voor dat heerlijke kippenvel? Onze muziekkenners gaan aan het eind van iedere maand de strijd aan. Wie kiest de beste plaat?

Het stuitert deze maand weer alle kanten op bij de L2P-recensenten. Terwijl Voges ergens ingesneeuwd is en zijn favoriete novemberplaatje niet aan kan leveren, zit De Groot nog altijd met zijn hoofd bij de zomer. Gaasbeek en Wijnstekers duiken in de meer abstracte electronica, terwijl Woning liever de klanken van een innoverende Luxemburgse pianist hoort.

 

 

John de Groot
The Popes – ‘Bastards’ (Idjut Boys version) (Claremont 65)

“Een ouderwets lekker 'balearic' soundje, een snufje Primal Screams 'Loaded' en dan na drie minuten alleen nog maar trippen op beats, bassen en lome gitaren. Zomer 2011, kom er maar vast in!”

 

Aart Gaasbeek
James Blake- ‘Limit To Your Love’ (Atlas)

“Amper 22 en al dichtbij een heuse hype. Met zijn interpretatie van ‘Limit to your Love’ van Feist bevestigt hij zijn toenemende status. Dieper, gevoeliger en zonder twijfel vernietigender dan het origineel. Want als de sub er na 55 seconden in knalt, gaat het glaswerk spontaan dansen!!”

 

 

Susanne Woning

Francesco Tristano- ‘Idiosynkrasia’ (Infiné)

“Als je pianomuziek dan toch de 21ste eeuw in wilt slepen is 2010 wel een erg geschikt jaar om dat te doen. Organische dance-producties met ‘echte’ instrumenten zijn hot en als klassiek geschoolde pianist kun je er dan net even dat stukje vrije improvisatie aan toevoegen, dat de gemiddelde danceproducer niet in zijn arsenaal heeft. Veel hybride vormen van klassiek en dance op het album 'Idiosynkrasia', met deze titeltrack als dansbaar hoogtepunt."

 

Marcel Wijnstekers

Gold Panda – ‘I'm With You But I'm Lonely’ (Ghostly)

Deze Britse producer, wiens debuutalbum ‘Lucky Shiner’ vorige maand uitkwam op het Ghostly-label, maakt kraakheldere, sprookjesachtige house- en technotracks, waar Four Tet, James Holden en Nathan Fake jaloers op zijn. Zijn sound bevat een scala aan genres, maar kort gezegd leidt hij je van dromerige ambient’eske soundscapes naar melodieuze house- en techno die je de dansvloer opsleurt. Track nummer 8 van het album, met de ietwat treurige titel ‘I’m With You But I’m Lonely’ lijkt een rustig plaatje om bij weg te dromen, maar dan - na een minuut of drie - breekt de hel los en lijkt er geen ontkomen aan: hier moet je keihard op losgaan!

 

Update 4 december:

Robbert Voges

Bakey Ustl- ‘Tender Places’ (Unthank)

“Deze ‘EP 1’ van Bakey Ustl zingt al een tijdje digitaal rond op Soundcloud, maar is op 29 november fysiek uitgebracht. Het is warm, zwoel, soulful, zoals voor mij dansmuziek bedoeld is. Het moet een beetje om je heen voelen als een soort warme jas. En dat doet dit gegarandeerd!!”

 

Wie van onze recensenten heeft deze maand de dikste track uitgekozen? Stemmen kan via het ‘liken’ van jouw keuze op ons Facebook profiel of via het onderstaande forum. En laat ook gerust jouw eigen favoriet van de maand oktober achter.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws