Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 21 mei 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Voor een extra lang Pinksterweekend zijn de line-up’s in het land maar magertjes. Je kan op vrijdag en zaterdag twee dingen doen: support your local dj’s of verkas naar de betere clubs in België en Duitsland waar wel wordt geïnvesteerd in internationale artiesten. Op zondag daarentegen kun je in Nederland wel redelijk aan je muzikale trekken komen. Op de vele stranden bijvoorbeeld, of tijdens het 7th Sunday festival met een monsterline-up. Wat je ook doet: have fun!

 

 

Wat: Nightlife Circus.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 21 mei

Line-up: Air 1 Nightlife Circus: Panano Victorini, Layo & Bushwacka!, Benny Rodrigues

Air 2: Fakulo Karesi, Rik Woldring, Meester Moeilijk & Sjonnie Disco

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Aanstaande vrijdag is de eerste editie van Nightlife Circus in de kersverse club AIR te Amsterdam. De AIR wordt dan getransformeerd tot een theatraal circus waar freaks, clowns, steltlopers en andere vreemde creaties tot leven komen. Maak deel uit van het decor, en doe mee! De dresscode is (Nightlife) Circus, Burlesque, Freakshow & Bizarre.

Met vuurspuwers, jongleurs en een waanzinnige tissue act word je verrast tijdens het avontuur dat Nightlife Circus heet. Heb je geen kostuum: Geen probleem. Ga naar Alternatief Kostuum in Amsterdam-Noord, de hofleverancier van Nightlife Circus. Bezoekers krijgen middels een password 10% korting op gehuurde kostuums. (zie het password op de site van Nightlife Circus).

Berghain

Wat: Klubnacht

Locatie: Berghain, Berlijn.

Datum: zaterdag 22 mei

Line-up: Ben Klock, Chaim, Dinky, Ellen Allien, Kiki, ND_baumecker

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Berghain, de club die tussen 1998 en 2003 Ostgut heet en hedendaags is vernoemd naar de twee aangrenzende wijken KreuzBERG (voormalig West Berlijn) en FriedrichsHAIN (voormalig Oost Berlijn), is vorig jaar grondig verbouwd. Vooral de Panoramabar op de vierde verdieping van de voormalige energiecentrale aan de Berlijnse Am Wriezener Bahnhof heeft een metamorfose gekregen. Heb je de voetjes nog niet beroerd op de flitsende nieuwe houten dansvloer, of ben je er überhaupt nog nooit geweest, grijp dan dit weekend je kans. Zaterdag presenteert misschien wel de meest populaire underground club van Berlijn een dikke line-up, waarover de namen in de line-up natuurlijk al meer dan genoeg zeggen!

Wat: Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 21 mei

Line-up: Ben Sims, live: Quince, Bart Skils, Lauhaus

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: In mei leggen alle vogels een ei – behalve bij klinch, want daar raven ze lustig mee met de rest van de bezoekers. Op vrijdag 21 mei laat Traffic weer van zich horen met een kneiter van een editie. Niet alleen oudgediende Ben Sims is eindelijk weer eens van de partij. Ook technotalent van eigen bodem Quince komt de Max trakteren op een van zijn overweldigende live sets. Tel daarbij op de muzikale strapatsen van Bart Skils en Lauhaus en het ideale Traffic plaatje is weer compleet.

Wat: Sine, Dubstep

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 22 mei.

Line-up: Cyrus, Tunnidge, Dice & Kastor, Piro. Chill Out café: Planet KL.

Entree: 7,50 euro

Bijzonderheden: Sine staat garant voor de allerdikste dubstep. Dubstep gaat hard in Nederland, en zeker ook in de Effenaar! De laatste edities waren dik uitverkocht en de dansvloer bleef steeds tot de allerlaatste minuut in beweging. In mei viert Sine alweer zijn 1 jarig bestaan en dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor deze editie grijpen we daarom terug naar de lekkere rauwe, diepe baslijnen waar dubstep zijn onmiskenbare sound vandaan heeft.

Simplon

Wat: Technootjes.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 22 mei

Line-up:

Grote Zaal: Mathias Kaden, Brent Roozendaal, VJ Beun & Haas

Kleine Zaal: K.Cee, Orchid, Miguel 

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Mathias Kaden hebben jullie al een keer eerder kunnen aanschouwen tijdens een Technootjes in 2008. Dat beviel ons allen zo goed dat we hem nog en keer van de partij wilden laten zijn. Van Mathias kan je een set verwachten met sounds als: funky, groovy en opzwepende techhouse, verrijkt met Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse percussie..

Andre GalluziWat: 7th Sunday Festival

Locatie: Festivalterrein De Roost, Erp.

Datum: zondag 23 mei

Line-up: O.a. Erick Morillo, Tocadisco, Michel de Hey, Hardwell, Wally Lopez, Benny Rodrigues, Lucien Foort, Chris Liebing, Andre Galluzzi, Len Faki, Joris Voorn, Erol Alkan, The Subs, Joost van Bellen, Stylus dj’s ft. Giel Beelen, Buscemi, Audio Knights (Live). 

Entree: 40 euro.

Bijzonderheden: De presentatie van het 7th Sunday festival door de organisatie is als volgt: ‘Stap binnen in de wondere wereld van 7th Sunday. Ervaar een wereld van pure schoonheid. 7th Sunday gaat dit jaar alle boeken te buiten. Gordel om, daar gaan we! Een wonderlijk gedecoreerde wereld met een bomvolle programmering staat je te wachten.

Vorig jaar verraste 7th Sunday met een line-up vol internationale artiesten. Dat gaan we dit jaar keihard overdoen. De (internationale!) artiesten die zijn vastgelegd gaan alle boeken te buiten. Meer dan 85 nationale en internationale topartiesten, verdeeld over tien unieke area’s. Maarliefst drie nieuwe area’s en artiesten uit alle hoeken van de wereld.’

Nou, het zal ons benieuwen.

Wat: Doorgedraaid

Locatie: LVC, Leiden.

Datum: zondag 23 mei

Line-up:

Area 1: Hugo Mathieu, Olivier Weiter, Troy Pierce

Area 2: Jack dG, Pep-e

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: De nr. 1 van de duister funkende doorklap sound; Troy Pierce is in the house! Met een drie uur durende set, 23 mei, in het LVC welteverstaan.

Troy Pierce is een van de beste producers van het afgelopen decennium. Zo duister hoor je het niet vaak. Zijn tracks geven je het gevoel te wankelen, alsof je net iets te veel op hebt, om je vervolgens net op het goede moment mee te nemen op de nachttrein die techno hoort te zijn.

Maar Troy is natuurlijk niet onze enige troef van de avond. Omdat duisternis niet kan bestaan zonder licht, hebben we niemand minder dan Olivier Weiter uitgenodigd om jullie voor te bereiden op de donkerte. Opzwepende rikketik techno van eigen bodem, perfect voor een avond als deze.

Verder zal Hugo Mathieu, je kent hem wel, die ene van Stuurboord & Bakkebaard, dienst doen als resident. De zolder wordt bemand door Jack dG en Pep-e, die aldaar hun eigen feestje zullen bouwen.

AmeWat: Mouse

Locatie: Club Poema, Utrecht.

Datum: zondag 23 mei

Line-up: Âme, Lauhaus, Jason & The Argonauts (Live), Dimzen

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Elevation Events komt met een gloednieuwe avond in Club Poema, die bijna ophoudt met bestaan. Eerste Pinksterdag op zondag 23 mei staat in het teken van Mouse. Elevation is voorvechter van meer minimal house in Utrecht. Hieronder wordt verstaan de housy-kant van minimal techno.

Vandaag de dag zijn er ontelbaar veel stromingen die onder de noemer techno vallen. Mouse staat voor de downtempo-kant van techno die kan variëren van deephouse tot Chicago en Detroit techhouse.

Ame spreek je uit als ‘Ahm’ en betekend ‘Soul’ in het Frans. Duo Kristian Beyer en Frank Wiedemann kwam in 2004 met een titelloos album en even later met de knetterhit Rej. In 2006 werd Rej zelfs uitgeroepen tot één van dé Ibiza anthems. Ook met DJ-sets weten de heren te boeien, zowel alleen als duo als samen met Dixon en Henrik Schwarz. Samen met Dixon hebben ze het label InnerVisions opgezet.

De Duitse helden worden vergezeld door vaderlandse toppers Lauhaus, Jason & The Argonauts (live) en Dimzen.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws