Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 3 september 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

FESTIVALS

LiefWat: Lief Festival

Waar: Strijkviertel, Utrecht

Datum: zaterdag 6 september

Line-up: oa Gabriel Ananda (Live), Tobi Neumann (De), Marcus Meinhardt & The Cheapers (De), Format B., Ben Sims (UK), Warren Fellow vs Benny Rodrigues, Secret Cinema (live), Alchemist, Peel Seamus, Qbical,DR.Lektroluv (B), Ron Carroll (US), Erick E

Entreeprijs: uitverkocht

Website: www.lieffestival.nl

Bijzonderheden: Kun je maar niet genoeg krijgen van de geur van festivalgras, dan biedt Lief Festival in recreatiegebied Strijkviertel te Utrecht, uitkomst in september - vorig jaar strak uitverkocht met vier stages. Dit jaar komt er nog een stage bij. Vijf stages dus met een hoop dikke namen. Niet voor niets verkocht dit festival dit jaar in de voorverkoop uit.

Love2party preview

ValtifestWat: Valtifest

Waar: NDSM, Amsterdam

Datum: zaterdag 6 september

Line-up: oa de Hacienda Manchester DJ’s- Peter Hook (New Order) en Graeme Park, Danny Rampling, Razhel & JS1 (Rock Steady Crew), De Jeugd van Tegenwoordig, The Glimmers en Crookers, Opposites, Aux raus, Van bellen, Eric de man en vele meer.

Entreeprijs: 45 euro (belachelijk!)

Website: www.valtifest.nl

Bijzonderheden: Al een paar weken lang verschijnt Joost van Bellen met grote regelmaat op tv om te vertellen dat hij naar Valtifest gaat. Het is een nieuw festival op de NDSM-werf waarbij MTV en Meubelstukken de handen ineen slaan en gezamenlijk een een ‘open air stadsfestival’ organiseren op 6 september. Naar eigen zeggen wordt het een ‘uitbundige gekte’ aangevuld met goede muziek, heerlijk eten, kunst en vliegwerk en straatmode. Alleen vinden wij de entreeprijs echt belachelijk duur!

Love2party preview

WooferlandWat: 5 jaar Wooferland

Waar: Houtrak, Spaarnwoude

Datum: zaterdag 6 september

Line-up: Remy, Marcello, Steve Rachmad, The Prophet, Per, Dano, Marnix, Fierce Ruling Diva, Spider Willem, JP, Cellie, Alexander Koning, Ambient Daan en vele anderen.

Entreeprijs: 20 vvk, 25 door

Website: www.wooferland.nl

Bijzonderheden: Het Wooferland festival viert op zaterdag 6 september in het recreatiegebied Spaarnwoude een dubbel jubileum. Naast het eigen 5 jarige verjaardagsfeest, is het dit jaar inmiddels 20 jaar geleden (1988-2008) dat house muziek voor het eerst in Nederland werd geïntroduceerd. En waar kan je dat het beste vieren dan op het enige echte classics festival van Nederland?

CLUBNIGHTS & BEACHPARTIES

Freak!Wat: Freak!

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: donderdag 4 september

Line-up: 2000 and One, Sandeep, Warren Fellow

Entreeprijs: 5 euro!

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Stappen op donderdag in Rotterdam was lange tijd saai. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen! In juni zagen we de kick-off van Tunnel 010 in de Catwalk en met groot succes. En Tunnel 010 is terug, elke week dansen op de beste minimal, techhouse en techno tunes in de Catwalk. Op donderdag 4 september wordt het spits afgebeten door Freak! met 2000 and One, Warren Fellow en Sandeep. En de entree bedraagt slechts vijf euro.

Heroes of TechnoWat: Heroes of Techno

Waar: P60, Amstelveen

Datum: vrijdag 5 september

Line-up: Jeff Mills, Estroe, Bas Mooy, Jouk

Entreeprijs: 21.50 vvk

Website: www.heroesoftechno.nl

Bijzonderheden: De vaste techno avond in P60 Amstelveen viert as vrijdag alweer haar 5de verjaardag! Heroes of Techno startte precies 5 jaar geleden op 6 september 2003 haar eerste avond in P60 In het rijtje artiesten mist er al jaren 1 artiest die Heroes al vele malen getracht heeft te strikken maar om verschillende redenen nooit gelukt is. Tot nu toe want Jeff Mills zal vanwege de bijzondere viering maar liefst 3 uur op het podium staan.

TechnovisionWat: Technovision

Waar: Patronaat, Haarlem

Datum: vrijdag 5 september

Line-up: Dave Clarke, Apparat live, Jack de Marseille

Entreeprijs: 17 door

Website: www.patronaat.nl

Bijzonderheden: Ze lijken wel helemaal gek geworden in Haarlem. Vrijdag opent Technovision namemlijk in Patronaat het nieuwe seizoen met drie internationale techno grootheden! Dave Clarke, Apparat en Jack de Marseille excelleren allen in een verschillend vakgebied en bieden gezamenlijk een breed spectrum van wat techno dezer dagen te bieden heeft.

Selektor!Wat: Selektor

Waar: Off_Corso, Rotterdam

Datum: vrijdag 5 september

Line-up: Gregor Tresher, Andomat3000 live, Warren Fellow, Joey Daniel, Chaim, Johnny D, Boris Ross

Entreeprijs: 15 vvk, 18 door

Website: www.off-corso.nl

Bijzonderheden: Gregor Tresher is in het land dit weekend. Er wordt vrijdag gestart in de Off_Corso in Rotterdam tijdens Selektor, een nieuwe avond aldaar. Best een interessant feest trouwens, want samen met Gregor staan ook Andomat 3000, Chaim en Johnny D op de flyer naast Rotterdammers Warren Fellow, Boris Ross en Joey Daniel.

Love2party preview

InmotionWat: Klinch: Inmotion

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 5 september

Line-up: Karotte, Shinedoe, 2000 and One

Entreeprijs: 12 vvk, 14 door

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: Damn, er is echt een hoop moois te beleven deze vrijdag. Want naast alle eerder genoemde fuiven is er ook nog Klinch in de Melkweg. Deze keer komt Inmotion langs om de avonds te hosten met als speciale gast niemand minder dan Karotte. En tel daarbij op de Nederlandse helden Shinedoe en 2000 and One en je hebt alles bij elkaar een hele mooie avond in het verschiet.

Club CruiseWat: Club Cruise

Waar: Alle clubs, Rotterdam

Datum: zaterdag 6 september vieren dan op het enige echte classics festival van Nederland?

Line-up: van urban tot techno en van house tot minimal

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.club-cruise.nl

Bijzonderheden: Zaterdag wordt het nieuwe culturele seizoen in Rotterdam Rotterdam geopend en dat betekent traditioneel dat de clubs in de Maasstad in het teken staan van de jaarlijkse Club Cruise. Zestien locaties in de Maasstad openen de deuren voor bezoekers met polsbandje, die tevens gebruik kunnen maken van speciaal vervoer: limousine, hummer of old-timer. Vooral het feestje in de Catwalk met Alexi Delano en Jack de Marseille is erg aan te raden.

Love2party preview

Altitude weekendWat: Lief afterparties

Waar: Poema & Tivoli de Helling

Datum: zaterdag 6 september vieren

Line-up: Poema: Marcus Meinhardt & The Cheapers, Format B live, Rediver, Pinxt

Tivoli de Helling: Ben Sims, Tyree Cooper, Invite, Freek Fabricus

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.lieffestival.nl

Bijzonderheden: Als er overdag een festival bij een stad is, dan zijn er ’s avonds altijd leuke afters. De officiële after van Lief is in de Poema met ondermeer Marcus Meinhardt en Format B. Maar er is ook Altitude7, wat haar verjaardag viert in Tivoli de Helling. Hier ondermeer een held uit de oude dagen, Tyree Cooper, en technoheld Ben Sims. Waar je ook heen gaat zaterdag, het lijkt allebei wel een goede keuze.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws