TV-interview met M.I.A.

Partyscene Redactie | 17 oktober 2007
headlines

M.I.A. aan het woord

Om haar recente album 'Kala' te promoten is M.I.A. momenteel op tournee in de Verenigde Staten en was ze te gast in het CBC-programma ‘The Hour’. Bekijk hier het interview met deze van oorsprong Sri Lankaanse charmante dame, die het hart op de goede plek heeft zitten.

M.I.A. is niet altijd opstandig...Tijdens optredens is M.I.A. (a.k.a. Maya Arulpragasam) een echt podiumbeest en lijken de teksten in haar nummers soms wat ondergesneeuwd te raken door het opzwepende tempo van haar baile funk, hiphop en electro. Vergis je echter niet, want M.I.A. heeft een sterke mening over het huidige wereldwijde politieke klimaat.

Haar laatste album stond opnieuw vol verwijzingen naar de ongelijkheid in de wereld en de problematiek in oorlogsgebieden. Met veel gevoel voor culturele diversiteit wist ze op ‘Kala’ de meest uiteenlopende muziekstromingen met elkaar te verenigen; van bezwerende digeridoo-klanken en Afrikaanse ritmes, tot Bollywood-samples en anarchistische Engelse punk. Zelfs het geratel van machinegeweren was erop terug te horen.

Je zou dus kunnen denken dat M.I.A. wel erg opstandig zal overkomen tijdens interviews, maar niets blijkt minder waar. Tijdens haar albumtour door de V.S. vertelt deze dochter van één van de oprichters van het Srilankaanse rebellenleger, de Tamiltijgers, tijdens een tv-interview in alle rust over haar muzikale missie. Ook komt ter sprake dat de samenwerking met de Amerikaanse producer Timbaland bijna niet mogelijk was, omdat ze op de Amerikaanse ‘watchlist’ voor potentieel gevaarlijke personen stond en daardoor het land in eerste instantie niet binnenkwam. M.I.A. leek er niet erg van onder de indruk te zijn. Het hele interview vind je hieronder.

M.I.A. aan het woord bij CBC’s ‘The Hour’

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws