Nieuwe Coldcut

Partyscene Redactie | 13 september 2005
headlines

Voor het eerst in zes jaar komt het legendarische duo Coldcut met een nieuw album. De plaat gaat ‘Sound Mirrors’ heten en moet in januari in de winkels liggen. De laatste release van deze dance pioniers is het remix album ‘Let Us Replay’ uit 1999. cc

Op het nieuwe album gaat Coldcut samenwerken met een flink aantal artiesten, onder wie rocker Jon Spencer, dichter en mc Saul Williams, rapper Roots Manuva en houselegende Robert Owens. Kun je niet wachten tot januari, dan verschijnt in november als voorproefje de eerste single ‘Everything Is Under Control’, met daarop vocalen van Jon Spencer en Mike Ladd. Er komen ook remixes van Trevor Jackson’s Underdog, Solid Groove, DJ Kentaro en The Quemist.

Coldcut schreef in 1986 geschiedenis met hun ‘7 Minutes Of Madness’ remix van het Eric B & Rakim nummer ‘Paid In Full’. Daarna verschenen nog klassiekers als ‘Say Kids, What Time Is It?’ en ‘Beats & Pieces’ en scoorde het tweetal grote hits met nummers als ‘Doctorin’ The House’ en ‘People Hold On’. Ook begon het duo het onafhankelijke platenlabel ‘Ninja Tune’, waarop ook ‘Sound Mirrors’ wordt uitgebracht.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws