Ben Watt voor het eerst als dj in Nederland

Partyscene Redactie | 7 juni 2007
headlines

Ben wie?

De naam Ben Watt laat bij veel clubbers niet meteen allerlei belletjes rinkelen. Als we er echter bij vermelden dat deze man samen met Tracey Thorn twintig jaar lang het duo Everything but the Girl vormde, dan valt het kwartje bij velen meteen. Volgende week vrijdag is hij voor het eerst als dj te bewonderen in een Nederlandse club.

Ben WattEind jaren '90 besloten Thorn en Watt om zich meer te gaan richten op de clubscène en minder op hun Everything but the Girl project. Tracey Thorn, die momenteel een clubhit heeft met 'It's all true' (in de Martin Buttrich remix), verleende bijvoorbeeld haar stem aan tracks van het Amerikaans-Iraanse duo Deep Dish. Ben Watt vervolgde zijn carrière eind jaren '90 als een van de aanjagers van de Londense deephouse scene. Met dj-partner Jay Hannan richtte hij de Lazy Dog avonden op in de toonaangevende club The End en kwam hij met twee mix albums.

Maar Lazy Dog hield op te bestaan en Ben richtte zijn pijlen op zijn eigen producties, remixen en vooral een eigen label: Buzzin' Fly. Het label startte in 2003 met een release van de labelbaas zelf en kende in de daaropvolgende jaren talloze dansvloer krakers van o.a. Jimpster, Charles Webster, King Britt, Âme, Justin Martin, Kayot en een hele reeks compilatie cd's. Het label wordt naast de toonaangevende labels Innervisions en Freerange geroemd als een van de pijlers waarop de renaissance van deephouse is gestoeld.

Vrijdag 15 juni zal Ben Watt voor het eerst in Nederland zijn kunsten als DJ vertonen en met hem staat de Amerikaan Justin Martin achter de decks. Martin is bekend van zijn crossover producties waarin hij deephouse mixt met electro, house en techhouse op een zeer specifieke manier. Martin scoorde een grote hit met zijn track 'The Sad Piano' en staat ook bekend om zijn releases op Dirty Bird, het label van Claude VonStroke. Amsterdammer Didiér Stijn complementeerd de line-up. Hij is al jaren een stille maar zeer ervaren kracht en is als geen ander in staat om een ideale warm-up set te doen voor de twee gasten van Buzzin' Fly. De 12 schermen van 11 worden gevuld door de vj's van Vingerverf.

Buzzin Fly

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws