Larry Heard naar Nederland

Partyscene Redactie | 29 maart 2007
headlines

Houselegende te bewonderen in Rotterdam en Amsterdam

De legendarische houseproducer uit Chicago Larry Heard aka Mr. Fingers is het tweede weekend van april ons land. Zaterdag 7 april draait hij in de Rotterdamse Unie, zondag 8 april is hij te bewonderen in het Amsterdamse 11.

Een jaar later bracht Fingers Inc. een plaat die de deephousesound voorgoed zou veranderen: ‘Can You Feel It’.In ‘86 vormde Larry Heard samen met singer/songwriter Robert Owens en producer Ron Wilson de groep Fingers Inc. Deze samenwerking resulteerde in ‘88 in het tijdloze album Another Side. Een jaar later bracht het trio een plaat die de deephousesound voorgoed zou veranderen: ‘Can You Feel It’. Ook tracks als ‘Bring Down The Walls’ en ‘I’m Strong’ groeiden uit tot ware houseklassiekers.

Aan de lopende band maakte hij tot midden jaren negentig tientallen producties onder verschillende pseudoniemen en in verschillende formaties. Vanaf ’94 heeft hij zich vooral op zijn solocarrière gericht en veel muziek onder zijn eigen naam of Mr. Fingers-alias uitgebracht. Dat heeft geresulteerd in een enorme berg platen en albums.

In de Unie wordt Larry Heard vergezeld door Clone-voorman DJ Serge en DJ Pametex. Kaarten zijn te koop bij de Clone-shop en Bootleg DJ café en kosten 12 euro (inclusief 1 drankje). Een dag later is Mr. Fingers op de elfde verdieping van het voormalige TPG-gebouw in Amsterdam te bewonderen. Kosten: 10 euro.

WIN WIN WIN. Op de valreep kun je vrijkaarten winnen. Mail Marcel jouw alltime favoriete Larry Heard-plaat en maak kans op 2 vrijkaarten voor zijn optreden in de Unie!

Larry Heard

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws