Daft Punk opent 5 Days Off

Partyscene Redactie | 21 maart 2007
headlines

Samplekoningen na tien jaar weer in ons land

Het duurt nog ruim drie maanden voordat 5 Days Off van start gaat in Amsterdam, maar belangrijk nieuws behoeft niet te wachten. Vandaag is namelijk bekend geworden dat Daft Punk dit jaar het evenement opent. Voor het eerst sinds het optreden op New Frontier Festival in 1997 is het Franse duo weer in Nederland te bewonderen. Het optreden vindt plaats op woensdag 4 juli in de Heineken Music Hall.

Daft PunkHet Franse duo Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter zijn met recht twee van de grootste vernieuwers van housemuziek van de late jaren ‘90 te noemen. Na een minder succesvolle start als de indie-coverband ‘Darlin’ verschoof het duo de aandacht naar de dansvloer, wat resulteerde in de eerste hits onder de naam Daft Punk: ‘The New Wave’ en ‘Da Funk’. In 1996 tekenden ze bij Virgin, waar hun eerste album Homework uitkwam.

 

Homework, en vooral de clubhit ‘Around The World’, ontketende een ware French-house hype en Daft Punk veroverde met hun mix van progressieve house, funk, electro, techno en hiphop in korte tijd een plek tussen de grote namen van de dancemuziek. Vier jaar later volgde het langverwachte maar even succesvolle album Discovery met als grootste hit ‘One More Time’. Hun voorlopig laatste studioalbum Human After All zag het daglicht in 2005.

 

5 days off vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 8 juli in Melkweg, Paradiso en het Nederlands Instituut voor Mediakunst in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert van Daft Punk start aanstaande vrijdag om 10.00 uur. De kaartverkoop voor de rest van het programma van 5 days off start half april. Het ticket voor Daft Punk in de Heineken Music Hall geeft 50% korting op een 5 days off toegangsbewijs voor Melkweg of Paradiso op woensdag 4 juli, tenzij de zalen op voorhand zijn uitverkocht.

Waar haalt Daft Punk zijn samples vandaan, nu ook op video:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws