Ken Ishii promoot nieuw album in Café d\'Anvers

Partyscene Redactie | 20 maart 2007
headlines

Japanse alleskunner toert deze zomer in Europa

In Japan beschouwen ze hem als een echte popster. Vandaar dat Ken Ishii zijn nieuwe album Sunriser eerst in zijn vaderland heeft uitbracht. Momenteel draait de Japanse dj/producer in alle uithoeken van de wereld om zijn nieuwe plaat te promoten. Eind juni draait hij in het Antwerpse Café d’Anvers.

Sunriser: het nieuwe album van Ken IshiiZijn nieuwe album Sunriser, met bijdragen van o.a. Fabrice Lig, Funk D’Void en Bryan Zentz, verscheen eind vorig jaar op Ishii’s eigen label 70Drums. Nu is hij naarstig op zoek naar Westerse connecties die hem willen helpen om zijn nieuwe kindje in de openbaarheid te brengen. Natuurlijk, online bestellen kan ook, maar er gaat niets boven een ouderwetse aankoop in de platenwinkel om de hoek.

Ken Ishii is van alle markten thuis. Sinds eind jaren tachtig produceert hij technomuziek, maakt soundtracks voor computergames en zelf muziek voor mobiele telefoons. Bovendien draait de spontane Japanner in alle uithoeken van de wereld. In ’98 maakt hij de themesong voor de Olympische Winterspelen in Nagano. Zeven jaar later volgt de soundtrack van het Japanse World Expo Event - een cultureel evenement van drie maanden waar miljoenen bezoekers op afkomen.

Met de release van zijn zesde studioalbum Sunriser heeft Ken Ishii zijn oude leventje als technoproducer weer opgepakt. Vrijdag 29 juni geeft hij een showcase in Café D’Anvers. Waarschijnlijk volgt in die periode een Nederlandse boeking. Nederland is zijn favoriete Westerse land om op te treden. Bovendien bezit hij een appartementje in Amsterdam, waar hij verblijft tijdens zijn Europese gigs.

Ken Ishii

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws