Miguel Migs in the mix

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Re-release veelgevraagde Nite:Life-mix



Luisteren naar Nite:Life 3

Vorig jaar sloot NRK Nite:Life nog af met een mixalbum van Miguel Migs (deel 20), maar vanaf vandaag heropent het Britse label de serie nog eenmaal met een ge-remasterde versie van Nite:Life 3, tevens gemixt door de Amerikaanse deephouse-dj.

Miguel Migs, een van de belangrijkste artiesten uit de stal van Naked Music, is een van de ambassadeurs van de deephouse. En dat is niet vreemd. Hij woont in San Francisco, het warme en exotische oord aan de westkust. Miguel Migs is geen houseproducer alleen. Hij is tekstschrijver en speelt piano, bas en gitaar. Voordat hij zich als dj aan de Amerikaanse westkust profileert, is hij lead-gitarist en tekstschrijver van de reggaeband Zion Soundz. Daarom is het verklaarbaar dat hij zijn inspiratie haalt uit reggae. Op zijn debuutalbum Colorful You uit '02 maakt Migs dan ook veelvuldig gebruik van dubby geluiden, die hij mixt met soulvolle, vocale deephouse.



Het debuutalbum Colorful You


Het 20ste deel van Nite:Life

Zijn dj-carriere komt in de lift na de release van een aantal (mix)verzamelaars op Naked Music. Het Britse NRK vraagt hem in 2001 om de derde aflevering van Nite:Life te mixen, en dat doet Migs met verve. Tot aan de dag van vandaag krijgt het label geregeld verzoeken binnen van mensen die op zoek zijn naar dat mixalbum. Ook onze recensent Nico kon maar geen genoeg krijgen van de draaikunsten van Miguel Migs en schreef over zijn laatste Nite:Life-cd:

Een blazer hier, een pakkende melodie daar, een donkere mannenstem hier en een lekker fel uithalende dame daar. Dansen mag, maar Migs is er niet op uit om je jezelf al te hard in het zweet te laten werken. Gestaag voert hij het tempo stukje voor stukje op. Geen heftige climaxen, geen kunsten in de mix. Zestien sfeervolle tracks. Een piano, een sax, percussie en van die baslijnen die alles zachtjes laten deinen. Inclusief de luisteraar. Heerlijk!

Tracklisting Nite:Life 3:
1. Spirit Of The Night - Next Evidence
2. Deep Theory - Do It (Migs Dub)
3. Miguel Migs - Future Flight
4. Needs - Low Gavity Dance
5. The Discowboys - At Midnight
6. Fresh & Low - Especiale (Carnival Mix)
7. Eddie & Dus - Starlight
8. Miguel Migs - Petalpushing
9. Phatt Pussycat - Find A Way
10. Toka Project - Cafe Style
11. Soldiers Of Twilight - No Fool (Presence Mix)
12. The Sun Orchestra - Together
13. Rosa Garcia - Loves Theme
14. Inland Knights - Don't Wanna
15. Dennis Ferrer - Walkin Into Sunshine
16. Big Audio Spidermite - Time Out
17. Grant Phabao - Andub Head Yudu

NRK

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws