Fatboy nuchter

Partyscene Redactie | 8 november 2011
headlines

Fatboy Slim heeft onthuld dat hij bang is dat hij nuchter niet kan draaien.

Drank en Fatboy Slim gingen een tijdje niet meer samen. De superster producer en dj ging in 2009 daarom maar een afkickkliniek in, nadat hij dat jaar stomdronken een enorm slecht optreden deed op het Good Vibrations festival. Nadat hij de drank overwonnen had, diende zich een nieuw probleem aan, zo laat hij weten aan de Sunday Mirror. “Ik was bang dat nuchter draaien een nachtmerrie zou zijn,” zegt hij. “Ik scheet er van in mijn broek dat ik niet het niet meer kon doen of dat ik niet meer zo goed zou zijn. Het heeft me twee a drie gigs gekost voordat ik weer achter de decks kon dansen. Mijn heupen wilde het niet doen.”

fatboy slim

Maar Fatboy Slim maakte zich druk om niets. “Ik krijg er tegenwoordig een totaal andere buzz van. In de afkickkliniek leerden ze me over euforisch herinneren. Als ik in een situatie kom waarin iedereen ‘het heeft’, dan denk ik weer aan herinneringen uit het verleden. Ik krijg een natuurlijke kick van die tijden. Ik heb dat nu tijdens het draaien ook, maar dan zonder alle bagage die ik eerder had. Ik zit op hetzelfde niveau als de ravers, zonder naar de klote te zijn. Ik voel me ook niet meer buitengesloten.”

Fatboy Slim heeft nog geen zin om zijn koptelefoon aan de wilgen te hangen. Er komt zelfs een nieuwe single, weliswaar onder een andere naam. “Ik ben nog blij dat ik dit nog steeds mag doen. Ik ben onderdeel van een golf van dj’s die serieus genomen zijn en respect gekregen hebben.”

Check ook www.fatboyslim.net.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws