Trouw aan Roosje

Partyscene Redactie | 13 juli 2011
headlines

Wat krijg je als de twee van de beste clubs van Nederland een uitwisselingsproject aangaan en -letterlijk- bij elkaar over de vloer komen? Juist, een heel, heel, heel erg fijn weekend. Op vrijdag 15 juli verzorgt Doornroosje de programmering in Trouw met Nijmeegs talent en op zaterdag 16 juli is het de beurt aan Trouw om met haar artiesten in Doornroosje de line-up te sieren. Uiteraard mag een speciale gastartiest op de ‘Trouw aan Roosje’ gedoopte clubavonden niet ontbreken. Zowel in Trouw als in Doornroosje is dat Cobblestone Jazz.
trouw aan roosje
Doornroosje aka Roosje is met recht een begrip te noemen in Nederland. Opgericht in de jaren ’70, werd Roosje al snel een plek waar hippies samenkwamen om drugs te gebruiken, maar vooral om muziek te luisteren. Grote bands als Pink Floyd en Joy Division hebben daar opgetreden voor ze echt groot werden en ook werd er vanaf de jaren ’80 de eerste dance geprogrammeerd.

Anno 2011 loopt de clubnacht Planet Rose nog steeds ontzettend goed en op zaterdag 16 juli is het de beurt aan Trouw om naast Cobblestone Jazz (primeur in Nijmegen) een groot deel van de line-up voor haar rekening te nemen.

Cobblestone Jazz, het trio onder leiding van Mathew Jonson, stond al twee keer eerder in Trouw. Eigenlijk was het toen geen trio maar een kwartet aangezien The Mole aan de line-up werd toegevoegd en het de naam Modern Deep Left Quartet kreeg. Hoe je het ook wendt of keert, zodra Cobblestone Jazz een live optreden geeft, weet je zeker dat je nog een dikke week nadendert. De Trouw line-up in Doornroosje bestaat uit Nuno dos Santos, Melon, Olaf & Job Jobse.

Trouw bestaat net iets meer dan twee jaar maar heeft met haar vooruitstrevende programmering op zijn minst net zo’n vooraanstaande plek verworven in het leven van clubbers en muziekliefhebbers als haar veel oudere zus in Nijmegen. Hoewel Trouw tijdelijk is, zal de club aan de Wibautstraat gelukkig nog wel een aantal jaar open blijven om te doen waar ze goed in is: legendarische clubavonden verzorgen.

Op vrijdagavond 15 juli staat wederom zo’n legendarische clubavond gepland als ‘Trouw aan Roosje’ haar aftrap heeft in de Amsterdamse club. Mannen als Darko Esser, Bert de Rooij en Brent Roozendaal stappen al wat langer rond in het Nijmegense en zijn er natuurlijk bij. Maar net als in thuisbasis Doornroosje maken deze heren ook graag pas op de plaats voor nieuw talent. Zo staan in De Verdieping de jongens Steve Mensink en Jocelyn Abell van het jonge dj collectief ESHU samen met Roger Gerressen achter de decks.

Om de fans extra in de watten te leggen hebben beide clubs een heus ‘Trouw aan Roosje’ prijzenpakket samengesteld met niet misselijke inhoud. De allereerste Trouw merchandise is namelijk een felbegeerde linnen tas. Die is vervolgens helemaal volgepropt met de laatste release op Wolfskuil, Steve Rachmads ‘Fruit of the Room’, de vinyl release van Patrice Bäumels debuut ‘Vapour’ op Trouw, een Planet Rose t-shirt en natuurlijk twee gastenlijstplekken voor alle twee de avonden in Amsterdam en Nijmegen. Wat moet je doen om één van de drie ‘Trouw aan Roosje’ pakketten te bemachtigen? De volgende vraag beantwoorden:

Hoe heten de danceprogrammeurs van Doornoosje en Trouw?

Stuur het juiste antwoord vóór woensdag 13 juli om 12.00 naar win[at]trouwamsterdam.nl en wie weet heb jij de één van de drie ‘Trouw aan Roosje’ superpakketten in de pocket.

Trouw aan Roosje

Vrijdag 15 juli 2011

TrouwAmsterdam

23.00 – 05.00

Deurverkoop €17,- // Online vvk €15,- // Trouwe Honden €14,-

Live: Cobblestone Jazz

DJ’s: Darko Esser, Bert de Rooij, Brent Roozendaal, Steve Mensink Roger Gerressen, Jocelyn Abell

www.trouwamsterdam.nl

Planet Rose: Trouw aan Roosje               

Zaterdag 16 juli 2011

Doornroosje, Nijmegen

Deurverkoop €15,- // Online vvk €15,-

Live: Cobblestone Jazz

DJ’s: Nuno dos Santos, Melon, Olaf & Job Jobse

www.doornroosje.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws