18hrs Festival

Partyscene Redactie | 8 juni 2011
headlines

Nog even geduld ja. En niet getreurd want de organisatie trapt net zo ongeduldig met je mee – de tijd verstrijkt tergend langzaam en dat juist omdat we niet kunnen wachten tot de dag van 18HRS Festival aanbreekt! Op zaterdag 9 juli breekt het alom besproken festival dan eindelijk is volle trotsheid los, waarbij de hoogstaande hostingpartijen 18 uren vullen met hun onvergetelijke programmering. Een programma die jij sinds ons laatste persbericht natuurlijk al ingeprent hebt. Voor alle mede-enthousiastelingen nog even de feiten op een rij.

18 HRS FESTIVAL TERREIN

Het Balkenhaven terrein - gelegen aan het Noordzee kanaal in Zaandam – zal primeur geven aan perfecte locatie voor dit nu al subliem te noemen festival. Het Noordzee kanaal is zoals je al weet een ware groene oase en ligt op steenworp afstand van Amsterdam. Om het nog maar even te benadrukken; het Balkenhaven terrein vormt paradijs en biedt ruimte aan 2 open air stages  en 3 indoor area´s.

18 HRS FESTIVAL PODCAST

18 HRS Festival is vastberaden om alles uit de festivalkast te trekken om haar terreingrond onbeschaamd te laten meebeven op de veelzijdige tech-house, techno en minimal. Om je alvast een sterke voorproef te geven, zullen een aantal 18 HRS Festival artiesten een muzikale tip van de sluier oplichten met een karakteristieke podcast. Op www.18hrsfestival.nl en http://www.facebook.com/18hrsfestival kun je deze GRATIS terugvinden, dus open een nieuw tabblad in je browser want deze week beginnen we met niemand minder dan Edwin Oosterwal en Mike Ravelli. Check hier Edwin zijn set van de afgelopen Rejected editie in de Trouw in Amsterdam. De speciale 18hrs opwarm set van Mike vind je hier!

18hours festival

18 HRS FESTIVAL ROUTE

Omdat 18 HRS Festival for diehards only is, verwachten we dat vele bezoekers uit de hoofdstad op hun fiets zullen stijgen om het Balkenhaventerrein te bereiken. De diehards die voor OV kiezen, kunnen de beste aansluitingen op www.18hrsfestival.nl terugvinden.

AMSTERDAM NAAR ZAANDAM – Afstand 7 kilometer - Eenmaal zittend op het zadel, trap je via het Centraal station door de altijd gezellige Haarlemmerstraat richting het Haarlemmerplein (1 kilometer).  Vervolgens hang je schuin, en ga je na 225 meter rechtsaf het Nassauplein op - vanaf hier ga je na 200 meter weer linksaf het Domela Nieuwenhuisplantsoen op. Na 1 kilometer sjees je linksaf de Spaandammerdijk op, gooi je de brandende peuk weg want nu kom je langs het BP tankstation en ietsje verder trap je langs Strand West. Bij het 'niet te missen' HEMPOINT bord ga je rechts langs de Gamma, de Nieuwe Hemweg op richting Westzaan. Hier ga je alsmaar rechtdoor (4 kilometer) en dan kom je bij het pontje naar Zaandam. Het pontje vaart iedere 20 minuten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week en is GRATIS. We blijven Hollands natuurlijk! Vanaf het pontje zie je het festival terrein al aan je linkerhand liggen, dus juich mee met de menigte en knallen maar! 18 uur lang he, Sjaak Afhaak blijft thuis dus.
Geschatte reistijd:

Sportief en fit = 20 minuten // Chill op het dooie gemak = 35 minuten // Onder invloed; 2 en een half uur.

Even ter vergelijking, van het Centraal Station Amsterdam naar het Sloterparkbad is 7.3 kilometer

18 HRS FESTIVAL WIN WIN WIN WIN WIN WIN TICKETS WIN WIN WIN

Hoe? Ja simpel; word lid van de facebook page en laat een spontane reactie achter - iedere week verloten we onder de leukste reacties 2 kaarten. “Ik heb er zin in” wordt niet als spontaan gezien overigens.

Kaartverkoop: Tot slot willen wij als organisatie nog even vermelden dat het blijkt dat Nederland klaar is voor een festival met Duitse tijden want de voorverkoop verloopt boven de verwachtingen. OP=OP dus in dit geval zijn haast en spoed zeker goed!

Evenement: 18hrs Festival

Datum: 9 juli 2011

Locatie: Balkenhaven (Zaanderhorn) Zaandam

Tijd: 12:00 – 06:00

tickets: 32,50 (ex presale fee)

Ticketsale: www.18hrsfestival.nl & alle Free Record Shops

Min. leeftijd: 18+

ID: verplicht (geen uitzonderingen)

Websites: www.18hrsfestival.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws