Nachtburgemeestersverkiezing Utrecht

Partyscene Redactie | 5 augustus 2010
headlines

Utrecht kiest na tien jaar een nieuwe nachtburgemeester. De strijd is losgebarsten.

Op 9 september kiest Utrecht een nieuwe nachtburgemeester. Finalisten zijn: feestcollectief Boemklatsch, oud-gediende dj DNA, feesten- en evenementenorganisator Michel Matthijssen (oa Supernatural) en kroegbaas Claire Hoare (café De Donder). De verkiezingsstrijd is inmiddels in volle gang. De verkiezing om het nachtburgemeesterschap wordt georganiseerd door uitgaansmagazine NL30, AD Utrechts Nieuwsblad en Club Monza.

boemklatsch

Afgelopen weken werd er een longlist samengesteld met kandidaten en die strijden nu om de titel Nachtburgemeester van Utrecht. Het aanwezige publiek laat op deze avond zijn stem horen en bepaalt samen met een vakjury wie voor Utrecht de nieuwe ambassadeur van de nacht wordt. De verkiezing vindt plaats in Club Monza. Utrecht is de komende weken het toneel van een verhitte verkiezingscampagne, en dat zal in het straatbeeld te zien zijn. Kom ook op 9 september naar Club Monza en vul een stembiljet in! De deuren gaan open om acht uur. Entree is gratis.

De nieuwe nachtburgemeester treedt in de voetsporen van Cees van Leeuwen, die de afgelopen jaren zijn stempel heeft gedrukt op de Utrechtse nacht. Hij bemoeide zich met de bierboot, maakte zich hard voor vrije sluitingstijden en organiseerde de Bluesroute waarmee hij honderdduizenden mensen naar Utrecht trok. Nu is hij graag bereid het stokje over te geven. Cees is op 9 september bij de verkiezingen aanwezig als jurylid.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws