5 jaar GZG.. Wat een leven!

Partyscene Redactie | 17 juli 2009
headlines

Deze zomer is het precies 5 jaar geleden dat de Gasten Zonder Grenzen met de Audio Rave Mobil op stap zijn gegaan en het heft in eigen handen hebben genomen onder de Schellingwouderbrug in Amsterdam. Twee dikke buitenfeesten, die het startschot waren voor de organisatie die sindsdien beter bekend staat als GZG of Gasten Zonder Grenzen.

Inmiddels is het 5 jaar later, en nog steeds is GZG vol op gang en gedreven in hun missie om de housecultuur terug te brengen in het nachtleven. Een missie die voortkwam uit ongenoegen over de scene zoals die zo rond het jaar 2000 was. Een scene waarin House vervangen leek door Dance, waarin liefde was vervangen door geld en een scene waarin alles muzikaal helemaal was verzuild.. Oh brother, was al het werk van die leipo’s in 1988 dan voor niks geweest? 

Goed, aan ons om er wat aan te doen dachten ze, en vanuit de Audio Rave Mobil zagen ze een beeld voor zich van een totaal nieuwe scene - die op geen enkele manier aansloot bij wat er zich op dat moment afspeelde. Een scene waarin het weer om het feest en de muziek ging, waarin het niet uitmaakt of je house of techno of minimal draait en een scene waarin organisatie, artiesten en bezoekers één zijn en hand in hand een bijzondere avond hebben. Cut the crap zogezegd. Want dat is hoe house bedoeld was, en was dat ook nog eens het allermooiste dat er bestaat.

En, met enige bescheidenheid kan gesteld worden dat er van die missie redelijk wat terecht gekomen is. In de afgelopen jaren is langzaam toegewerkt naar een eigen subcultuur zoals ze die toen voor zich zagen. Met een eigen hondstrouwe aanhang, eigen helden, een eigen stijl, een eigen sound en een eigen manier van feest vieren. En hoewel GZG steeds groter en professioneler wordt, is duidelijk te merken dat dit meer dan ooit wordt gewaardeerd, én wordt opgepikt. Het ‘Wat een leven!’ gevoel is nog steeds alive & kicking en dat gegeven is dan ook het belangrijkste dat op 8 augustus gevierd gaat worden.

En ja, dat gaat natuurlijk gebeuren met een megalomaan feest. Voor de gelegenheid heeft GZG een nieuwe, maagdelijke loods in Noord gevonden, vlak naast de loods waar  al eerder Club GZG X plaatsvond (Schram Studio’s).

In deze nieuwe loods zullen de heren van GZG zich weer helemaal te buiten gaan met het uitdenken van een geniaal totaalplaatje, een totaalplaatje zoals je dat zou verwachten bij een 5-jarig bestaan. Onze licht- en geluidsman doet een stapje extra, het decor wordt net even wat leiper, het publiek is extra bont uitgedost en geheel in stijl hebben we voor achter de tafels een 5 jaar GZG all-star line-up uitgenodigd bestaande uit Mike Ravelli, Rauwkost, Ille Bitch, Kombinat 100 LIVE, Toni Rios en De Man Zonder Schaduw. 

Mede-oprichter Ruben:

“Pff.. we kunnen bijna niet wachten! We zijn dan ook heel blij dat we tot hier zijn gekomen en dit kunnen vieren, en beseffen ons ook heel goed dat we dit niet alleen hebben gedaan. Juist bij ons geldt dat we het feest uiteindelijk samen neerzetten en dat het dit collectief is waar GZG voor staat. Daarom willen we iedereen tenslotte bedanken die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan wat GZG nu is: alle hulp bij het neerzetten van de feesten, de Gemeente Amsterdam, alle DJ’s en meer dan wie dan ook alle ravers die ons feest keer op keer weer in extase brengen.. guys, you rock!”

5 jaar GZG: Wat een leven!

8 augustus 2009, 22.00 - 08.00.

Schram Filmstudio’s, Grasweg 50, 1031 HX Amsterdam.

Kaarten 22,50 op: www.gastenzondergrenzen.nl/tickets.html 

Info: www.gastenzondergrenzen.nl, video: www.youtube.com/gzgamsterdam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws