Djs draaien tegen geweld

Partyscene Redactie | 18 september 2007
headlines

Geweld komt ook voor in het uitgaansleven. Zaterdag 22 september draaien dj’s in Amsterdam tegen geweld.

djs draaien tegen geweldIn de week van 22 tot en met 29 september vindt de kick-off van Dj’s draaien tegen geweld plaats in heel Amsterdam. Veel dj’s die dan in deze stad draaien, laten dan zien dat ze tegen agressie en geweld in het uitgaansleven zijn. De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) bestaat zaterdag de 22e op de kop af tien jaar en staat daar met deze actie bij stil. DJ’s draaien tegen geweld is in Amsterdam een aanloop naar het landelijke evenement in december. Iedere dj die komende week in Amsterdam draait, kan zichzelf opgeven en aansluiten bij dit initiatief.

Je draait dan gewoon in de club of op de locatie waar je al zou draaien, maar nu dus met je collega’s tegen geweld. De keuze voor dj’s was voor de organisatie simpel. Uit een landelijk onderzoek is gebleken dat het meeste geweld plaatsvindt tijdens het uitgaan. Ook is gebleken dat een dj als voorbeeldfunctie fungeert onder de doelgroep van 15 tot en met 35 jaar. Het idee is dat dj’s hun gage of een percentage daarvan afstaan aan de LSTZG en zijn daardoor actief betrokken bij een bewustwording onder het Amsterdamse uitgaanspubliek. Ze krijgen dan een t-shirt aan, waarmee ze aangeven mee te doen. Ook exploitanten in Amsterdam doen mee.

Er is gekozen voor de stad Amsterdam, omdat Amsterdam zowel een nationaal als internationaal karakter heeft. Amsterdam telt 177 nationaliteiten en is daarmee de meest multiculturele stad ter wereld.   

Wil jij draaien tegen geweld? Meld je dan hier aan!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws