PS interview: Riton

Partyscene Redactie | 18 september 2007
headlines

Vorige week hadden we een interview met een weinig spraakzame Serge Santiago, het maatje met wie Riton de compilatie We Love Ibiza mixte. Beiden namen één cd voor hun rekening. Het album ligt net in de winkels. Riton’s cd is wat ruiger en eclectischer dan de mix van Serge. Een tijdje terug was hij een van de eerste met een release op Souvenir, het nieuwe label van Tiefschwarz. Maar ook hij is even een man van weinig woorden.

Tekst: Jesse Voorn

ritonVanwaar je liefde voor al die stijlen, want er komt nogal wat voorbij?

Riton: “Ik verveel me heel erg snel. Als ik een track of een muziekstuk eenmaal gehoord heb, dan probeer ik ook precies uit te vogelen hoe diegene het gemaakt heeft. Maar zodra je dat dan eenmaal weet, is de lol er weer af en vind ik er niets meer aan. Dan wil ik alweer het volgende genre of een volgende track. Ik ben daarin heel ongedurig en daarom draai ik ook alles door elkaar.”

Je sound klinkt wel heel erg als de dag van vandaag…

Riton: “Popmuziek is de muziek van vandaag, dus ja, ik vind dat ik daar ook onder val. Sommige popmuziek gaat langer mee dan andere, maar erg veel maakt het ook weer niet uit. Je moet er niet te lang in blijven hangen.”  

Is dat goed of slecht?

Riton: “Ik vind dat heel goed, want mensen willen voortdurend nieuwe muziek en popmuziek moet op z’n tijd gewoon weggegooid worden. Aan de andere kant is het ook weer slecht, want steeds minder muziek houdt het lang vol. Dat is dan weer jammer.”

Is de elektronische muziekscene nog steeds spannend dan?

Riton: “Ik denk dat die scene nog steeds spannend is ja, maar je moet je nog steeds door een enorme hoop rotzooi heen worstelen om bij de goede muziek uit te komen.”  

riton

Je draait veel. Ben je zelf nog een feestbeest?

Riton: “Dat ben ik zeker. Ik mag graag een dansje wagen, maar ik ben er niet heel erg goed in om dagen achter elkaar wakker te blijven en maar door te gaan. Mijn voorkeur gaat dan meer uit naar een keiharde, maar korte rave.”

Dus je bent niet een van de vele dj’s die nooit dansen?

Riton: “Nope. Ik dans zeker. Laatst kwam DJ Funk op ons feest draaien en heb ik zijn hele set mijn kont eraf staan dansen. Ik had wel de nodige slokken vodka nodig om mezelf los te laten gaan, maar het lukte. Vergeet drugs als je echt helemaal bij je verstand uit je dak wilt gaan. ritonDat is veel toffer namelijk.”

Wat is in jouw ogen het beste land om te feesten?

Riton: “België, dat is makkelijk zat. Je denkt dat je Frankrijk te gek vind, maar het is eigenlijk België, dat er net achter ligt.”   

Waar ben je nog meer heel goed in?

Riton: “Het doen tot het klaar is. Liefst nog met veel meer keyboards en draden.”  

Check ook www.riton.tv.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws