Summerjam 2007

Partyscene Redactie | 17 juli 2007
headlines

Dit jaar vindt in het weekend van 3 en 4 augustus weer de jaarlijkse GayPride plaats in Amsterdam. Hét gay-evenement van het jaar. Maar eigenlijk meer dan dat, het is vooral ook een feestelijk weekend voor en door Amsterdam. Ook Chemistry is hier ieder jaar aan verbonden met feesten op het Amstelveld, één van de mooiste pleinen in hartje Amsterdam ter hoogte van Prinsengracht/Utrechtsestraat. Dit jaar zelfs met twee events: op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus. En: de entree is gratis!

Vrijdag 3 augustus: Party for Freedom & Tolerance

De Amsterdamse discotheek  iT was jarenlang het internationale visitekaartje van en voor gay Amsterdam. Deze vermaarde club stond voor uitbundig feesten, kosmopolitische tolerantie en de spreekwoordelijke Amsterdamse vrijheden. Naast natuurlijk Manfred Langer (R.I.P) hebben dj’s Jean en Marcello de iT groot gemaakt en deze club een eigen geluid gegeven. En daarmee, tegelijkertijd de eerste, echte, grote house-club van Nederland op de kaart gezet. Met het verdwijnen van de iT leek een tijdperk te zijn afgesloten en is alles anders geworden. Een tribute aan de oude IT, de nieuwe iT komt er alweer aan namelijk, is meer dan alleen nostalgie. Het is ook een actueel statement voor vrijheid en tolerantie. En dat lijkt ons geen overbodige luxe anno 2007. Jean en Marcello zullen van 19.00 - 01:00 samen met Nickie Nicole uit de kast komen met de grote klappers uit die tijd, al of niet in nieuwe jassen, geassisteerd door diverse vogels uit de Amsterdamse iT.

Gaypride

Zaterdag 4 augustus: Summerjam

Het podium en andere faciliteiten blijven in de nacht na 3 augustus staan om de volgende dag, zaterdag 4 augustus ingezet te kunnen worden voor de GayPride SummerJam. De dag begint daar al om 13.00 uur als opwarmer, waar de botenparade langs komt en daarna voor het feest wat daarna losbarst op het plein ter hoogte van de Prinsengracht en Utrechtsestraat. Als de canal-parade voorbij is gaan de speakers van het Summerjam-podium tot na middernacht volluit met dj’s als Dimitri, Max Morel, Victor Coral, Jaziah, Brian S., Tettero & Sven en andere gasten.

Meer informatie vind je op www.chemistry.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws