Videoclip opnames voor DJ Genius tijdens Eindhovense Jump-clash

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Onder de naam ED Jump-clash zal in Dynamo een selectie aan jump-beoefenaars zich melden voor de finale, nadat honderden jumpers een filmpje hadden gestuurd ter beoordeling naar EDTV, het internetteam van het Eindhovens Dagblad en tevens initiator van deze wedstrijd. EDTV maakte eerder al dit jaar een reportage over de jump-kunsten van het Eindhovense duo Patrick Jumpen, wiens filmpje op Google Video al wereldwijd meer dan twee miljoen keer werd bekeken en die tevens in de jury zal plaatsnemen tijdens de finale. Na de uitzending van deze reportage en de geweldige respons die hier uit voortkwam, besloot het dagblad om een regionale oproep te doen aan alle jumpers, niet ouder dan 18, om filmpjes in te sturen waar niet alleen op de danskunsten werd gelet, maar vooral ook op originele locaties werd beoordeeld. Na een zorgvuldige en strenge selectie gaan nu dus de beste jumpers strijden om de titel op 13 mei!

En van de artiesten die tijdens deze finale van de ED Jump-clash de aanwezige finalisten van de vetste jumpklappers zal voorzien is het aanstormende jumptalent DJ Genius, in het echte leven bekend als de Hardinxveld Giessendammer Robert de Wit. Begonnen in 1996 als old school en hardcore DJ kwam hij via de plaatselijke jeugddisco en via n van de Mid-Town winkels, waar hij DJ Stanton ontmoette, terecht bij diverse party organisaties waaronder het Rotterdamse b2s, voor wie hij op een Back2school evenement mocht debuteren. Na menig geslaagde invalbeurt voor DJ Stanton in de Ministry of Dance - nu beter bekend als Outland - werd DJ Genius gevraagd voor een vaste plek in het Rotterdamse Hardbeat Caf. Hierna volgden de aanvragen voor boekingen snel en na een ontmoeting met DJ Francois had dit jonge talent ook een residentie in de bekende Tilburgse after-club Zino te pakken. Ondertussen is DJ Genius een veelgeboekte en graag geziene gast achter de draaitafels op mega-evenementen zoals o.a. Defqon1, Hard Bass, Emporium, Pleasure Island, Crazyland, Decibel, Reverze en Bassleader, en staat hij regelmatig in high profile clubs als Outland, Matrixx, Asta, Complex en uiteraard Zino.



Op productioneel vlak is het ook niet stil rond DJ Genius. Hij kreeg de eer om een editie van de jumpstyle mix CD-serie Tremble Tracks presents Jumpstyle samen te stellen en te mixen, en liet hij duidelijk van zich horen door zijn geweldige remix-werk met zijn studiomaatje Digital Punk.

In samenwerking met producer Franky Carbone leverde hij in september vorig jaar zijn debuut release The Joker af op het vermaarde jumplabel Tremble Tracks. Momenteel werkt DJ Genius aan de samenstelling van de CD compilatie "Bassleader", ht harde evenement van Belgi gehouden in de Flanders Expo te Gent.

De opvolger Pureness, nog warm uit de studio en binnenkort in de betere platenzaak en op de betere download portals te krijgen, zal voorzien worden van een videoclip! Tijdens de Eindhovense Jump-clash en tijdens de DJ set van DJ Genius op 13 mei zullen hiervoor, in samenwerking met en met vriendelijke toestemming van de organisatie, videoclip opnames gemaakt worden. Pureness leent zich door de sterke catchy melodielijnen en de strakke beats perfect voor een commercile release, dus hou TMF scherp in de gaten! Check www.mid-town.nl of www.djgenius.nl voor verdere details en fotoreportages van deze clip shoot, en voor de (volle) agenda van dit jonge mega-talent!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws