Queensday on earth

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met een killer line-up op de earth stage maakt de Jordaan zich alvast op voor een heerlijke dag volgeprogrammeerd met top artiesten.

De vaste Koninginnedag locatie van earth midden in de Jordaan is de afgelopen jaren uitgegroeid tot n van de parels op Koninginnedag in Amsterdam. Het earth podium wordt opgebouwd in de Westerstraat ter hoogte van caf de Buurman, dit is op 50 meter afstand van de Noordermarkt. Tussen 12.00 en 21.00 uur ontstaat hier een kolkende, dansende, feestende massa onder aanvoering van een earth all-star dj line-up.

De line-up voor dit jaar bestaat uit een aantal absolute dj-toppers en zeer begaafde dj/producers die dicht tegen hun doorbraak aanzitten. De kick-off van het eerste dagdeel wordt verzorgd door Kareem Rahani. Deze veelzijdige artiest bouwt de eerste 2 uur een mooie sfeer zodat Estroe met haar fijne sounds in een warme vibe terechtkomt. Estroe is dit jaar definitief internationaal doorgebroken met een serie aansprekende releases op grote buitenlandse labels. Ook aanwezig zijn Mal Borrowed & Frei Bauwerker (Sandrien & Carlos Valdes). Rising star Sandrien neemt haar vreemde compaan Carlos Valdes mee voor een rockend setje. Sandrien heeft zojuist haar eerste release Amsterdam Assholes E.P. uitgebracht en heeft een erg druk dj-schema voor de boeg met gigs in Japan, Zwitserland en Duitsland. ZoXenia tekent diep in de middag voor een bijzondere live-performance. Haar spannende mix van electronica, vocals en fx plaatst haar midden in een stroom van internationale aandacht door releases op Connaisseur en Remote Area, een absolute aanrader!

Vanaf 16.00 uur gaat de earth stage een versnelling vooruit. Francesco Pico, labelbaas van Magnitude en enige Nederlandse producer op Killbrique en Odori brengt zijn meest funky/dansbare plaatjes mee voor een lekker potje jackin house. Na hem staat dj/producer ONNO achter de cdjs. ONNO brengt zijn platen tegenwoordig uit op labels als Stealth, Little Mountain Records en Armada en is sinds vorig jaar earth resident. ONNOs nieuwste release krijgt momenteel airplay van Paul van Dijk, Deep Dish, Hernan Cattaneo en Remy. Tegen het vallen van de avond slingeren de 16 Bit Lolitas hun eerste beats de Westerstraat in. Dit duo is onze landsgrenzen al lang ontstegen met hun continue stroom van dikke kwalitatieve producties.

Afsluiter van de dag is earth head-honcho dj PER. Per sluit traditiegetrouw de earth stage af met een 2 uurs set vol oude kletsers en de nieuwste rockende producties. Denk aan The BeatClub, Timemachine, Pers Paradise, Dancehallnight, Het Bal en earth en je weet wat voor lekkers er allemaal voorbij gaat komen. Host van de dag is Nederlands meest flowende MC P-Pholl, als geen ander weet hij een element aan de muziek toe te voegen.

Queensday on earth op de Westerstraat, mis het niet!

Earth stands for forward thinking music!



Queensday on earth
Westerstraat Amsterdam, 30 april 2007

Djs:
ONNO, 16 Bit Lolitas, Per, Francesco Pico, Estroe, Mal Borrowed & Frei Bauwerker (Sandrien & Carlos Valdes), Kareem Rahani, ZoXenia (special live performance) + MC P-Pholl

13.00 21.00 / free entrance

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws