Noodlot slaat toe voor Woodstock 69

Partyscene Redactie | 19 maart 2007
headlines

          Ernstige schade door krachtige wind en springtij          
          Woodstock 69 verdwijnt bijna in de woeste golven          

Woodstock 69 betaalt een hoge prijs voor het gebrek aan zand voor en op de kust van Bloemendaal. De krachtige wind van gisteren heeft het paviljoen, bijna gereed voor het seizoen, ernstige schade toegebracht.

De afgelopen maanden, met name na de laatste stormen, is zowel door de gemeente Bloemendaal als de paviljoenhouders bij Rijkswaterstaat en Rijnland aangedrongen op het mogen schuiven van overtollig zand vanuit andere delen van de kust naar Bloemendaal aan Zee (vooral vanuit IJmuiden en Zandvoort). Ook het met voorrang geven van vooroever- en strandsuppletie was een wens. Zonder succes, beide organisaties zagen lange tijd onvoldoende aanleiding op het verzoek in te gaan. Economische en recreatieve belangen staan niet genoemd bij de criteria voor het aanvullen van zand.

Eigenaar van Woodstock 69, Bjørn André de la Porte en Steef Molenaar begrijpen niets van deze opstelling: “Je ziet alles waar je voor gewerkt hebt ineens prooi worden voor de zee, een triest gezicht. Temeer omdat met voorrang bij de strandsuppletie deze tragedie te voorkomen was geweest. Wij vinden dit onverteerbaar.” 

Ook wethouder Wolf die persoonlijk poolshoogte kwam nemen bij Woodstock 69 is teleurgesteld in de houding van Rijkswaterstaat. “Meerdere malen hebben wij de afgelopen jaren aan de bel getrokken en gewezen op de noodzaak van voorrang voor de kust van Bloemendaal aan zee. Kennelijk niet hard genoeg. Deze mensen hebben hier hard voor gewerkt en nu is het straks allemaal te laat. Dit was niet nodig geweest.”

          Het voorseizoen drijgt voor Woodstock 69 en vele andere beachclubs letterlijk in het water te vallen          

Voor volgend jaar heeft Rijkswaterstaat gelukkig wel een grote vooroeversuppletie bij Bloemendaal aan Zee in de plannen opgenomen. Het is de vraag wat er dan nog van het Bloemendaalse strand over is.

Woodstock 69

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws