Nieuw album Gabriel Ananda

Partyscene Redactie | 20 februari 2007
headlines

Herr Doppelwhipper, zo wordt ie inmiddels liefkozend genoemd, naar een van zijn grootste hits. Nu komt de sympathieke producer met een nieuw album op de proppen, dat in maart uitkomt.

Met de live versie van Doppelwhipper scoorde de Duitse producer Gabriel Ananda vorig jaar een joekel van een clubhit, die ook breed gedragen werd door dj’s met uiteenlopende stijlen. Even daarvoor deed hij al hetzelfde met het meeslepende Ihre Persönliche Glücksmelodie. Twee tracks die de Duitser gelijk op de internationale dancekaart zetten. Hij staat bekend om zijn opzwepende neotrance en zijn unieke live benadering van techno. Melodie staat hoe dan ook centraal in zijn muziek.

gabriel ananda

Zijn nieuwe, tweede langspeler is inmiddels een feit. Het schijfje heet Bambusbeats en ligt halverwege maart in de winkels. Daarop richt Gabriel zich meer op abstract werk en elektronische soundscapes en gaat hij erg de diepte in. Veel Detroit strings en live drums, veel Afrikaanse ritmes, waarvoor de producer zijn 909 drumcomputer even aan de kant gezet heeft. “My idea was to produce an album that puts the focus on rhythm and acoustic drums to convey my emotions,” zegt hij over zijn plaat. Ook qua melodie doet hij een flinke stap terug. Het album staat voor groovende techno, Detroit invloeden, energie en veel muzikale spanningen.   

De tracklist:

  1. Offbeat
  2. Bambus
  3. Egge
  4. Sweet Decay
  5. Trommelstunde
  6. Take One
  7. Take Off (live)
  8. Lamakova
  9. Blauer
  10. JoJo

Gabriel Ananda gaat de komende maanden ook een tour door Europa doen, om zijn nieuwe album te ondersteunen. Hij doet ook Nederland aan. Op 30 maart staat hij in Ekko in Utrecht en op 31 maart in Doornroosje in Nijmegen. Check de site van Gabriel om enkele samples van het album te beluisteren.

Surf voor meer info naar www.gabrielananda.de.    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws