Skream komt dubsteppen

Partyscene Redactie | 20 februari 2007
headlines

Dubstep is hot. Het genre verovert in rap tempo de clubs. Aanvoerder Skream komt op vrijdag 9 maart naar Doornroosje in Nijmegen. Check die dikke baslijnen en lome beats.

Tot nu toe bleef Nederland verstoken van dubstep, maar daar gaat op 9 maart verandering in komen. Het genre dat in België en al helemaal in geboorteland Groot-Brittannië de boel al tot ontploffen gebracht heeft, krijgt hier eindelijk ook voet aan de grond. Doornroosje zal op vrijdag 9 maart beven onder de dik sudderende baslijnen en lome beats. Dubstep is een afgeleide van 2-step en garage, twee dance stijlen die een paar jaar geleden erg populair waren, maar dan veel langzamer. Je kunt het ook zien als drum ’n bass, maar dan op 33 toeren in plaats van op 45 toeren.

dubstep koning skream

Als je het over dubstep hebt, dan heb je het ook over Skream. Deze 21-jarige Londense producer is verantwoordelijk voor dé dubstep album van het moment en met het hypnotiserende Midnight Request Line joeg hij vorig jaar een schokgolf door de Londense dubstep scene. Skream staat voor oerdiepe subbassen waar hij meeslepende en hypnotiserende electronicageluiden bovenop gooit. In zijn tracks gebruikt hij verder invloeden uit grime, 2-step, electro, hiphop en drum ’n bass. Dat levert een frisse stijl op.

Niet alleen Skream is van de partij op deze Dubstep Allnighter, maar ook DaBoetieSjeeka, die na omzwervingen via breakbeats al snel uitkwam bij de meer elektronische geluiden van de dubstep en grime. Ook B-vah komt diepe en donkere baslijnen en beats draaien. De avond wordt geopend door Izi-Man, die laat horen hoe de originele dub ook alweer klinkt. Het feest begint om 23.00 uur en kaarten kosten 10 euro.

Meer info vind je op www.doornroosje.nl.         

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws