Versch

Partyscene Redactie | 15 februari 2007
headlines

Het is weer tijd voor Versche waar, komend weekend. Op zaterdag 17 februari staat de Sugar Factory weer in het teken van vernieuwing en experiment, want dan wordt de nieuwe editie van Versch gehouden.

DasoOok op zaterdag 17 februari heeft Versch weer alle kenmerken van innovatie. Het feest is een showcase van dance, performances, live cinema en experiment. Audiovisuele prikkelingen en stijlvolle elektronische muziek, met maar liefst drie audiovisuele projecten en installaties, twee live optredens van de smaakmakers van morgen op het gebied van elektronische muziek. De avond begint al om 22.00 uur, dus wees er vroeg bij.

De aftrap wordt verzorgt door Rotor, een samenwerkingsverband tussen Boris Debackere (audio) en Brecht Debackere (video). De twee brengen een live-cinema performance, die de kenmerken onderzoekt van feitelijke audiovisuele ruimte in relatie naar het klassieke begrip van film. Daarnaast is er de video-installatie Video Translator. De beweging van de gefilmde kijker wordt direct verwerkt in het rooster op een 50" plasma scherm. Verder presenteert RickRobiN zijn nieuwe multiple screen AV performance waarin hij moderne dans choreografiën en architecturale elementen verwerkt.

Maar het oor wil ook wat. Muziek is er dit keer van Mark August en Daso. Mark August is een producer wiens producties internationaal op dit moment hoge ogen gooien. De producer haalt zijn invloeden uit Detroit, minimal house, house, techno en progressive. Mark August is onlangs ook getekend op het vooraanstaande Connaisseur label, die ook te zien zal zijn op VERSCH, en als klap op de vuurpijl geselecteerd voor een release op het label van Âme, Innervisions. Nieuwkomer Daso heeft ook al releases op Connaisseur en zijn stijl ligt ergens tussen minimal, techno en deephouse. De avond wordt afgesloten door dj Monokreck.

             

VERSCH

Zaterdag 17 februari, Sugar Factory, Amsterdam

Tijd: 22.00h. – 05.00h. Kaarten kosten 10 euro.

Check voor meer info ook www.versch.org.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws