Nationale Nederlanden Vliegerfeest

Partyscene Redactie | 24 augustus 2006
headlines

Op zaterdag 2 september en zondag 3 september wordt in Scheveningen het Nationale Nederlanden Vlieverfeest gehouden. Een van de grootste vliegerfestivals ter wereld.

De eerste vliegerfeesten hadden een hoog nostalgisch gehalte; vliegers van papier met bamboe, gebouwd met de kennis uit de jaren vijftig en zestig. Bijzondere vliegers kwamen uit het Verre Oosten waar de zogenaamde vliegercultuur al honderden jaren onveranderd was gebleven.

VliegerfeestIn navolging van andere sporten waarbij gewicht en aërodynamica een rol spelen, nam in het Westen de rol van de techniek in latere jaren snel toe. Zoals alles tegenwoordig een sport wordt, van domino, tot luchtgitaar en van frikandellen eten tot paalzitten. Wat eerst cultuur en een kinderspelletje was, groeide vliegeren uit tot een ware sport.

Er ontstond een scène die het vliegeren als 'cool' beschouwde en de ene na de andere uitvinding werd toegevoegd aan deze toch al bijna 2.500 jaar oude bezigheid. Tegenwoordig is het Nationale-Nederlanden Vliegerfeest in Scheveningen één van de grootste vliegerfestivals ter wereld met jaarlijks vele deelnemers uitbinnen- en buitenland.

Je kunt de vliegers en de kunsten van de vliegeraars gratis bezichtigen, dus als het weer een beetje meezit is het een leuk en bijzonder uitje.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws