Wooferland 2006

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Je merkt dat kleine festivals waar enkele muziekstromingen centraal staan de laatste tijd erg populair zijn, met nieuwe initiatieven als Outhouse, Voltt Loves Summer en Rockit Open Air.

Door een minimale opzet ontstaat er zaterdag 2 september van 11.00-23.00 een laagdrempelige en uiterst relaxte sfeer welke een steeds grotere groep mensen aanspreekt. Wooferland is dus geen trendy concept dat in de markt is gezet met behulp van grote reclamecampagnes, en het kan dus heel goed zijn dat je nog nooit eerder van het festival hoorde. Een korte introductie is dus voor een aantal mensen wel op zijn plaats

Op Wooferland hoor je niet de heetste djs, de laatste clubhits of de sounds van morgen. Het festival is best wel ouderwets maar daarom ook juist ouderwets gezellig. De djs draaien uitsluitend hun favoriete classics van begin tot halverwege de jaren negentig, en daarmee richt de organisatie zich voornamelijk op een ouder publiek, welke ook gerust hun kinderen mogen meenemen. Wooferland is daarmee het enige dance festival in Nederland waar kinderen zijn toegestaan, echter dienen deze wel altijd onder begeleiding van een volwassene te zijn. Er is een speciale Kids area voor hen.

Tot op heden was Wooferland een gratis festival maar helaas kan dat op die manier niet langer worden voortgezet. Gezien het groeiende aantal bezoekers moeten er steeds meer maatregelen worden getroffen om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Het festival staat echter nog steeds ver van commercialiteit en hanteert schappelijke prijzen. Kinderen onder begeleiding mogen gratis naar binnen en volwassen krijgen voor slechts 7,50 euro een volwaardige programmering aangeboden waar menig classics feest jaloers op zou zijn. Daar komt nog eens bij dat een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Stichting KiKa, en zo kan je al feestend een steentje bijdragen aan een snellere en betere behandeling van kinderen met kanker.

Er zijn dit jaar maar liefst drie areas, op een nieuw terrein bij Houtrak:

Energy area: Cellie, Spider Willem, The Prophet, Dave Randall, Rossi, Lady Dames en organisatoren Lars Johansson en Basil Kaspar
House stage: Dimitri, Marcello, JP, Lucin Foort, Diablo & Wanka
Chill area: Ambient Daan, Crystina, Franky D en The Sitting DJs
En ook bij de toiletten kan je iets leuks verwachten, ze zijn die dag The Plees To Be!

Meer info, fotos en een compilatie film van vorig jaar vind je op www.wooferland.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws