Bold: Dance like it is OK...

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Duitser dan dit ga je je Engels niet krijgen. Verantwoordelijk voor dit fantastische stukje taalkunst zijn de Mrtini Brs op hun track Flash. Op zaterdag 1 juli is dj Cl, helft van dit Berlijnse duo, de absolute partystarter tijdens BOLD in Panama. Met Terry Toner, Marcello en een live act van Mark August is hij in wicked goed gezelschap.

Cl draait al sinds de summer of love in 89. Roemruchte Berlijnse clubs als Tresor en E-Werk zijn plekken waar hij in die tijd zijn vaste draaiplekken heeft. Je kunt het minder treffen. Toen hij in 98 Mike Vamp, cult figuur uit de Berlijnse dance scene, tegen het lijf liep ontstond het project waar ze beiden het meest bekend mee zijn geworden: de Mrtini Brs. Hun debuut album Ply, dat op Steve Bugs prestigieuze Pokerflat label is uitgekomen, zet het duo stevig op de kaart. Tracks als Flash en Dance Like It Is Ok worden hymnes voor onze oosterburen en slaan ook in de rest van de wereld aan. Ook de opvolger The Love Machines doet het goed en bevat enkele klassiekers op als Dataman of de door Tiga geremixte floorfiller Big & Dirty. Na twee wereld tours op rij staat Cl eindelijk in Amsterdam voor een stevig lesje Duitse feest electro.

De meest succesvolle dj uit het Electronation kamp is zonder twijfel Terry Toner. Hij stond bijvoorbeeld al samen met Fatboy Slim in Turnmills in Londen en de belangrijke Nederlandse clubs en festivals behoren tot zijn dagelijkse werkterrein. Deze zomer wordt echter vrijwel het complete festival seizoen overgeslagen voor een tour die hem in n maand door heel Turkije heen voert. Alleen Dancevalley wordt dit jaar gedaan. Turkije is op dit moment echt hard upcoming en ik hoor dat de sfeer er erg goed is. Daarom wil ik het graag met eigen ogen meemaken, vertelt Terry Toner hier over. En hij heeft nog een een ander interessant nieuwtje. Er staan namelijk plannen voor een eigen label in de steiger. Er zijn op dit moment in Nederland eigenlijk te veel producers en te weinig labels. Daarom wil ik samen met dj Mason een degelijk Nederlands electro house label opstarten. Ik ben op dit moment in de bevoorrechte positie dat ik heel veel dingen in handen krijg en deze wil ik graag de wereld in brengen. Het is de planning om tegen het einde van dit jaar de eerste releases naar buiten te brengen.

Primeur op BOLD is het allereerste live optreden van Mark August. Deze uit Amsterdam afkomstige muziekfreak heeft net zijn eerste twee releases zijn uit via Djinxx, een label waar artiesten als Vince Watson, Funk DVoid en Claude Young ook hun platen via releasen. Zijn stijl houdt het midden tussen Detroit, minimal, deephouse en techno. In navolging van de suprieure sound van Le Clic staat met Mark August wederom een nieuwe verrassing uit de Amsterdamse underground op het hoofdpodium van BOLD, die absoluut het checken waard is.

Op gevoel compromisloos mixen, tracks maximaal uitdiepen en zo het publiek zijn sound overweldigend opleggen, dit is het geluid van dj Marcello. Met een dikke 20 jaar aan ervaring en een ber grote platen collectie is hij de meest doorgewinterde housemeister van de djs die op het programma staan. Als geen ander is Mr. Chemistry nog steeds on top of his game. Vraag dat maar aan de bezoekers van recente legendarische feesten als RUSH of het opnieuw leven in geblazen en uitverkochte Night of the Proms. Maak je dus klaar voor muziekles van de Mister Miyagi van de Nederlanse dance scene.

Bold is een 2-maandelijkse clubavond, georganiseerd door Chemistry. Het idee achter de avond is het gast te dichten tussen de gewone gezellige clubavonden die vaak opgevuld worden met 13 in een dozijn house en de avonden die te experimenteel zijn en daardoor vaak niet gezellig meer. Bold is stoer, sexy en dance, vooruitstrevend in beeld, geluid en in sfeer. Bold is open minded en fresh!



Zaterdag 1 juli
BOLD @ Panama
Line-up: Cl (Mrtini Brs, Berlin), Terry Toner, Mark August (live!), Marcello (5-hr set!)
Locatie: Panama, Oostelijke Handelskade Amsterdam
Tijd: 23:00 - 04:00
Prijs: 10,- (vvk) 15,- (deur)
Meer info: www.chemistry.nl // www.panama.nl


Voorverkoop info:
Beep!: Online via www.beep.nl
Ticketbox: Via alle ticketbox outlets, hotline 0900-9393, www.ticketbox.nl
AUB: AUB ticketshop, Leidseplein. 0900-0191, kosten 0,40 p/m. www.aub.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws