Ursula Rucker

Partyscene Redactie | 21 juni 2006
headlines

BimhuisNa Londen en Berlijn is onze hoofdstad voor een tweede keer aan de beurt om een ultieme K-Swiss Konnected avond mee te maken. Het Bimhuis fungeert als internationale etalage van de Nederlandse jazz en improvisatiemuziek. Hier smelten jazz en beats samen onder leiding van enkele toppers zoals Urban Tap, The Dining Rooms, Ursula Rucker en Edo Salgado.

Je zou Ursula Rucker het vrouwelijke antwoord op The Last Poets kunnen noemen, maar dan doe je de sterke dame uit Philadelphia toch tekort. Ze laveert tussen spoken word, zang en poetry en heeft muzikaal gezien net zoveel gemeen met Erykah Badu als met de gekke hiphopbeats van Madlib en zwartgetinte broken beats van Jazzanova. Op het debuutalbum van dat de Duitse gezelschap was haar stem één van de grote troeven. Maar ook op haar solowerk staat Ursula Rucker haar mannetje. Zo puilt Ruckers derde album Ma' At Mama uit van de scherpe teksten over Bush, vrouwenmishandeling en discriminatie. Verwacht in ieder geval geen vrijblijvend concert.

Urban Tap is de melting pot van de beroemde Frans/Amerikaanse danser Tamango. Met een wisselend gezelschap van dansers, acrobaten en muzikanten maakt Urban Tap wereldwijd furore met een mix van streetdance, hiphop, jazz en tapdans. Zo trad Tamango op tijdens de Olympische Winterspelen in Albertville, was hij te gast op het Montreux Jazzfestival en in actie te zien in de IMAX-dansfilm Pulse. The Los Angeles Time omschreef Urban Tap ooit als "een combinatie van Cirque du Soleil, voodoo rituelen en een verfijnde vorm van hiphop". Voor K Swiss Konnected neemt Tamango percussionist Bonga en freestyle danseres Belina  Becker mee.

Edo Salgado
Van een relatief anoniem lounge-duo is het Italiaanse The Dining Rooms de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardige band met vier albums onder de riem, waarvan Experiments in Ambient Soul (Schema Records) de meest recente is. Op die cd experimenteren Stefano Ghittoni en Cesare Malfatti meer dan voorheen met jazzritmes, zang en moderne funk. Op de planken wordt het duo bijgestaan door een bassist, een drummer en zanger Sean Martin, terwijl videokunstenaar Maria Arena verantwoordelijk is voor de prachtige visuals.

Alle optredens op deze jazzy avond worden met elkaar verbonden door de soulvolle beats van het jonge Amsterdamse dj-talent Edo Salgado, die in het Amsterdame clubleven o.a. bekend is van de Teleskope en Spirit-avonden in Sugarfactory en 11.

Aanvang is om 20:30 en de entreeprijs € 18,-. Voorverkoop bij het Bimhuis (Muziek gebouw aan ’t IJ). Voor meer info mail je even naar Kswisskonnekted@artfreaks.net

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws