De Beste Bartender

Partyscene Redactie | 14 juni 2006
headlines

Op 8 juni won de Nederlandse Robert Schinkel, uit Amsterdam, de prestigieuze Rémy Martin Bartender Style Master Award 2006. Een hele mond vol, maar Robert mag zichzelf Bartender Style Master 2006 noemen.

Robert SchinkelOp een enorm landgoed in de Franse Cognacstreek, werd op 7 en 8 juni de finale gehouden van de Bartender Style Masters. Wat houdt dit precies in? De Rémy Martin Bartender Style Master is een competitie waar het draait om Cocktail shaken. Ja, cocktail shaken, het klink misschien vreemd, maar het is een hele belangrijke wedstrijd op dit gebied. Tijdens de finale streden 32 deelnemers uit verschillende landen tegen elkaar, van China, tot Finland en natuurlijk was ook Nederland van de partij.

In de meest verrassende cocktails, moet de Fine Champagne Cognac van Rémy Martin zo goed mogelijk naar voren worden gebracht. Er is een jury die de kandidaten op drie belangrijk criteria behoordelen, inspiratie, kennis en presentatie.

De Nederlandse Robert Schinkel werd uiteindelijk als winnaar uitgeroepen. Zijn unieke manier van presenteren en serveren en zijn innovatieve cocktail, maakte hem de winnaar van deze Award. En deze Award is niet zomaar iets, als je wint mag je jezelf Bartender Style Master noemen en bovendien gaat het gepaard met een cheque van 5000 euro, dus dat is zeker niet mis. Robert was niet de enige Nederlander die in de prijzen viel, want Nederland was erg populair tijdens deze finale. Zo werd Pascalle van Roon, van The Grand Sofitel Amsterdam, uitgeroepen tot bartender met de beste commerciele presentatie en Carlos Hanekamp won  “the written test” en werd hiermee de finalist met de meeste kennis.

De Nederlanders gingen duidelijk niet met legen handen naar huis en dat beloofde een groot feest bij de Nederlandse delegatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws